Cât de reale sunt promoțiile de la emag? Studiu de caz: un monitor redus astăzi cu 50% era mai ieftin ieri cu 41%

1

Emag derulează în perioada 15-17 septembrie campania ”Revoluția prețurilor”, în care promite reduceri de până la 60%. Cel puțin în cazul unui produs, redus astăzi cu 50%, diferența de preț față de ieri este de numai 9%.

Ieri, am primit pe mail de la emag un mesaj prin care eram invitat să beneficiez de marea campanie intitulată pompos ”Revoluția prețurilor”.

Cum eram în căutare de un monitor, mi-a atras atenția un produs de la Asus, redus cu 50%, de la 1199 de lei la 599 lei. Vorbim de Monitor gaming LED TN ASUS 24.5″, Full HD, FreeSync, 1ms, HDMI, Negru, VG255H, vândut și livrat de emag. Regăsiți, mai jos, dovada:

De curiozitate, am căutat același produs să văd la ce preț îl găseam cu o zi înainte de promoția respectivă și…surpriză! Prețul de vânzare era de 699 de lei, mai exact redus cu 41%, de la 1199 de lei. Rețineți, vorbim de același produs vândut și livrat de emag!

Astăzi, în cadrul promoției respective, monitorul era redus cu 50% din cel inițial, deși, față de ziua anterioară, diferența era de numai 9%, adică 100 de lei.

Potrivit legislației în vigoare, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse sau servicii identice.

Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.

Poate că emag respectă legislația privind reducerea raportată la prețul de referință din ultima lună, însă este imoral să promovezi o reducere de 50%, față de numai 9% cât era ziua anterioară.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

1 COMENTARIU

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău