salarii-medici-medic-legist.jpg

Ministerul Sănătății a făcut publice salariile care vor intra în vigoare din luna martie 2018. Cel mai mare salariu, de aproape 4.000 de euro, este al medicului legist.

Creșterile salariale prevăzute de Legea cadru nr.153/2017, privind salarizarea personalului medical din fonduri publice, se va aplica în 2 etape, potrivit Ministerului Sănătății.

Astfel, salariile au crescut cu 1 ianuarie 2018 și urmează să fie majorate cu 1 martie 2018. Salariile brute de bază a medicilor și asistenților medicali vor crește față de luna ianuarie 2018, cu procente cuprinse între 70%și 172%.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Creșterea salariului brut pentru un medic rezident anul III unități sanitare clinice va fi de 103% ( 8.343 lei). Pentru un medic primar anatomie patologică şi medicină legală creșterea este de 71% ( 20.234 lei). Pentru un medic rezident anul I, servicii de ambulanţă / compartimente de primire urgențe / secţii / compartimente de ATI : 106% ( 7.098 lei), iar un asistent medical, studii superioare, servicii de ambulanță / compartimente de primire urgenţe / secţii / ATI creșterea este de  67% ( 5.545 lei). Pentru un medic primar, unităţi sanitare neclinice  creșterea anunțată este de 172% ( 15.254 lei), iar un asistent medical PL, unităţi sanitare neclinice va primi o creștere de 70% ( 4.794 lei)

De asemenea, medicii rezidenti , in functie de specialitate si gradul d epregatire, vor beneficia de cresteri ale salariului de baza ( nete) intre 151% si 287%.

Eșalonat, până în anul 2022, a anunțat Ministerul Sănătății,, vor beneficia de creșteri salariale și alte categorii de personal sanitar. Astfel, o infirmieră din unităţi sanitare neclinice va beneficia de o creștere a salariului brut de145% ( 4.420 lei). Un  ambulanţier va avea o creștere a salariului brut de 99% ( 5.143 lei), iar un logoped, sociolog, profesor CFM, kinetoterapeut, asistent social, din unităţi clinice va beneficia de o creștere a salariului brut cu 82% ( 5.303 lei)

Conform Legii salarizarii, se acorda o crestere de 25 % a salariului brut, cu ca acesta sa nu depaseasca nivelul stabilit de lege pentru anul 2022.

„Abordarea unitară a legii salarizări pe fiecare domeniu de activitate a determinat unele ajutări ale salariilor. Astfel, salariile au fost ajustate, în plus sau în minus, astfel încât să se încadreze în grila de salarizare prevazută de Legea în vigoare”, a anunțat Ministerul Sănătății..

Sindicatele din Sănătate au anunțat că dacă nu vor exista aceste creșteri salariale sunt hotărâți să declanșeze ample proteste.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.