Marian Godină, reacție neașteptată la imaginile cu simpatizanți PSD aplecându-se după bancnote de un leu: ”Nu mi-e milă de putori!”

0
marian_godina_8a85f.jpg

marian_godina_8a85f.jpg

Scenele petrecute la mitingul PSD din Iași, unde mai mulți bătrâni care participau la eveniment s-au aplecat să adune banii aruncați de protestatari, nu l-au lăsat indiferent pe polițistul Marian Godină.

Dacă unora imaginile cu …pensionari întânzându-se după un leu, doi, le-au părut demne de milă, Marian Godină e de părere că oamenii aceia pot fi numiţi „lipsiţi de bani”, dar în niciun caz naivi.

Marian Godină a comentat incidentul de la Iași, pe blogul personal:

‘Am citit la unii care spuneau că acei oameni pe care îi tot vedem în poze sunt părinții și bunicii noștri. Măi, băieți, când mai scrieți treburi d-astea, scrieți în nume propriu. Scrieți așa: „ăștia sunt parinții și bunicii mei!”

Nu de alta, dar ai mei sigur nu sunt. Tata se trezește la 6 dimineața de când îl știu, a muncit toată viața, a crescut 5 copii, iar acum, la pensie, încă muncește.

Nu se plimbă cu autocare pentru 3 lei ca să se trezească umblând teleleu prin piețe fără să știe ce-i cu el pe acolo. Paradoxal e că atunci când i se ia interviu unui rătăcit d-ăla prin vreo piață, imediat ține să arate cât e de deștept și începe să vorbească cu ură despre tot ce a văzut el la televizor. Nu, naivul niciodată nu se crede deștept. Ăștia nu-s naivi.

Când mă gândesc la bunica îmi vine în minte figura blândă a celei care ne aducea cornulețe cu nucă și gem, îmi fuge gândul la cozonac, la căldura sobei, în niciun caz nu-mi imaginez o babă hidoasă, fără dinți și arțăgoasă care, ruptă în cur de foame și sărăcie, țipă ca o bezmetică în apărarea infractorilor și împroșcă cu ură pe oricine nu e de acord cu ea.

Așa că, dați-mi mie voie să nu-mi fie milă de putori, nespălați, bețivi, hoți, pierde-vară, proști îngrămădiți și alte lichele pe care unii le numesc „părinții și bunicii noștri„, scrie Marian Godină.

 În aceeași postare, polițiștul a povestit și despre dezamăgirile pe care le-a simțit în urma reacțiilor unora dintre oamenii în ale căror cazuri ”impesionante” s-a implicat personal:

 ”…Așa că unii „naivi” s-au apucat de vândut alimente și cu banii și-au cumpărat băutură. Naivi, nu?

Aceiași naivi sărmani își poartă acum pică unii altora pentru că unii au primit mai multe materiale decât alții, unii și-au făcut casele mai faine decât ale altora, copiii unora au fost duși gratis la mare (prin grija aceluiași om) iar alții nu au fost duși etc.

În curtea unui om sărman și naiv, am găsit un țap legat de coarne cu o sârmă de maxim 30 de centimetri care îl făcea să stea cu capul aplecat spre lemnul de care era legat.

Deși era plin de iarbă în jur, neputând ajunge la ea, sărmanului țap i se vedeau coastele și era aproape mort de sete.

Căsuța proaspăt construită, micuță dar nouă, curată și locuibilă, într-o săptămână a devenit din nou o cocină spre intrarea căreia trebuie să faci slalom printre rahați de om, pentru a descoperi un miros care nu îți permite să stai înăuntru mai mult de câteva secunde.

Naivi? Sărmani? Milă? Poate dacă îi spuneți asta omului de care v-am povestit, care e de o bunătate dusă la extrem și pe care văd că nimic nu-l oprește din a continua cu astfel de fapte. Dar mie nu. 

Eu cred că un om naiv e prostul care oarecum știe că e prost, e credul, dar e incapabil să poarte ranchiună și invidie, așa cum am văzut eu la acești „naivi”.

Sărmani? Lipsiți de bani, da. Dar nu sărmani. Când ești sănătos, ai două mâini, două picioare, stai la o casă de la țară, dar tu nu ai un animal în ogradă, nu ești în stare să îți faci curat în curte și în casă, te speli doar când te prinde ploaia, atunci nu ești nici sărman. Ești doar o putoare nesimțită.

Milă? Mi-e milă de animale, mi-e milă de țapul legat cu sârmă și de oameni bolnavi, cu adevărat neputincioși.

De hăndrălăi pe care îi găsești de dimineață la birt nu mi-e milă. De hodorogi care se duc pentru un mic oriunde li se cere și se apleacă după un leu aruncat în batjocură, iarăși nu mi-e milă. Și nici nu-i respect doar pentru că-s bătrâni că doar nu e trecerea timpului vreo realizare de-a lor. Un tânăr ticălos și prost, peste 40-50 de ani, cel mai probabil va fi un bătrân ticălos și prost”, scrie Marian Godină.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău