banner sanatate

Ieri a avut loc prima dezbatere dintr-o serie mai lungă ce va include discuții cu specialiști, organizații ale pacienților, medici, lideri de opinie etc pe tema ”Sănătatea Prahovei, timpul pentru restart!”

 

UPDATE:  Sănătatea Prahovei, timpul pentru restart - primele rezultate

Organizată la inițiativa www.observatorulph.ro, www.actualitateaprahoveana.ro și www.ph-online.ro, întâlnirea cu parlamentarii de Prahova, a fost un un succes și s-a concretizat cu câteva rezultate notabile.

 

Înainte însă de a discuta despre rezultatele întâlnirii de ieri, este timpul să vorbim despre proiectul nostru.
Inițiativa

Am pornit de la următoarea constatare: de 27 de ani, atunci când a venit vorba despre Sănătate, discursul public din Ploiești și Prahova a fost asumat aproape exclusiv de către clasa politică. De asemenea, el a fost centrat aproape exclusiv pe ideea construcției unor spitale noi.

Sistemul sanitar din Prahova suferă. Tu ce soluții propui?

Și din această cauză, a neconcretizării demersurilor pe plan local, dar și din cauze care țin de politicile naționale în domeniu, sistemul de sănătate publică din Prahova a intrat într-un declin accentuat.

Concluzia: nimeni - politicieni, jurnaliști, elite ale comunității, nu a încercat o abordare generală și constructivă, de identificare a soluțiilor pentru un sistem public de sănătate decent.

Am decis să să încercăm să vedem dacă putem unii în jurul ideii reconstrucției Sănătății prahovene elitele din toate domeniile ale acestui județ.

După discuții cu medici, cu specialiști în domeniu, am ajuns la concluzia că prima dezbatere pe această temă este obligatoriu să fie făcută cu parlamentarii de Prahova – politicieni care au o foarte mare influență în organizațiile din care provin.

Percepția generală a fost aceea că fără implicarea acestora, un proiect de reconstrucție a Sănătății din Prahova nu are nicio șansă.

Prima dezbatere

Ieri am reușit să organizăm un eveniment fără precedent în istoria recentă a Prahovei. Este vorba despre punerea la aceeași masă a celor mai influenți politicieni din județ și determinarea acestora să își asume transpărtinic demersuri concrete pentru reconstrucția sistemului public de sănătate.

Rezultatele acestei dezbateri le vom publica în perioada următoare.

Următoarele dezbateri

Vor mai avea loc trei astfel de dezbateri pe care le vom anunța din timp. Ne vom întâlni cu factori de decizie din sănătatea publică prahoveană, organizații ale pacienților, organizații profesionale ale medicilor, cu reprezentanți din domenii precum mass media, afaceri, ONG etc.

Scopul

Intenția noastră, a organizatorilor, este aceea de a crea un Grup de Lucru compus din oameni care se oferă să aloce câteva ore pe lună pentru a lucra voluntar la implementarea unor măsuri de revigorare/relansare a sistemului de sănătate publică din Prahova. Ne referim în special la implementarea de propunerilor benefice rezultate în urma acestor dezbateri.

Așadar, scopul nostru este acela ca într-un interval de timp scurt să putem începe schimbarea în bine a sistemului public de sănătate din Prahova.