Firma soţiei consilierului Adrian Lupu vrea să facă un bloc lângă case. Reacţia vecinilor

0

De câteva zile, pe strada Profesor Ion Grigore din Ploiești, unde sunt numai case, e agitație mare după ce pe gardul unei proprietăți a apărut un anunț privind intenția firmei Raise SRL de a construi un bloc cu până la 10 etaje. La o oră după ce a fost fotografiat de reporterul observatorulph.ro, anunțul a dispărut, însă vecinii au început să strângă semnături împotriva proiectului imobiliar, pe care îl consideră inoportun. Firma aparține soției consilierului local ALDE, Adrian Lupu, membru în Comisia de dezvoltare urbanistică, care a avizat deja favorabil planul urbanistic zonal, prima etapă pentru ridicarea imobilului. Viceprimarul cu atribuții de edil șef, Iulian Teodorescu, este șeful de partid al consilierului Lupu.

Uite anunțul, nu e anunțul
Firma care intenționează să dezvolte proiectul imobiliar se numește Raise SRL din Ploiești și aparține soției consilierului ALDE, Adrian Lupu, profesor la UPG și membru în mai multe AGA și CA-uri la societăți unde Consiliul local Ploiești și Consiliul Județean Prahova sunt acționari majoritari. "Anunțul a fost pus pe gard miercuri, 2 septembrie, deși pe afiș scrie 11 august, termenul limită pentru depunerea contestațiilor fiind 8 septembrie. Au crezut, probabil, că dacă procedează așa nu vorm avea timp de reacție. S-au înșelat, pentru că noi strângem semnături împotriva ridicării unui bloc cu 10 etaje într-o zonă de case, unde regimul de înălțime este de maximum două etaje" susține M.C., unul dintre vecini, care s-a dus glonț la Serviciul de Dezvoltare Urbană Primăria Ploiești, unde a reclamat această stare de fapt. Vecinii sunt nemulțumiți că odată cu această construcție, destinată instituțiilor și serviciilor comerciale și turistice, potrivit anunțului de mai sus, în zonă va crește poluarea, se va adânci criza locurilor de parcare, iar cei din imediata apropiere a blocului turn vor rămâne fără lumină naturală. 

 

Angajatul Primăriei Ploiești: Regimul în zonă este P+2, dar legislația permite excepții
Contactat de reporterul observatorulph.ro, Daniel Dumitru, reprezentantul Serviciului de Dezvoltare Urbană al Primăriei Ploiești, a declarat că proiectul imobiliar se află abia la faza de studiu de oportunitate și că trebuie îndeplinite numeroase condiții pentru ca blocul să fie ridicat. “Este adevărat că în zona respectivă regimul de construcție este P + 2, însă legislația permite depășirea acestui regim dacă este întocmit un plan urbanistic zonal, însoțit de numeroase avize. Vecinii pot aduce argumente împotriva construirii acelui imobil, pe care dezvoltatorul imobiliar este obligat să le rezolve pozitiv. Este necesar avizul comisiei tehnice din Consiliul Local Ploiești. Personal, m-am convins că afișul a dispărut, lucru pe care-l voi menționa în dosarul de avizare”.

Consilierul Lupu: Mă voi abține de la vot
Consilierul local, Adrian Lupu, a cărei soție prin firma Raise dorește să construiască clădirea cu 10 etaje, este membru în Comisia de dezvoltare urbanistică, adică cea care dă avizul pentru construcțiile din Ploiești. Contactat de observatorulph.ro, acesta a declarat: “Deocamdată, este vorba de un plan urbanistic zonal, clădirea fiind un obiectiv secundar. Dacă proiectul va ajunge în consiliu, voi respecta legea și mă voi abține de la vot”. Consilierul a mai precizat că dacă vecinii se vor împotrivi proiectului imobiliar cu argumente serioase, proiectul va fi abandonat.

Comisia a avizat deja favorabil PUZ-ul pentru blocul cu 10 etaje
Consilierul Radu Socoleanu, coleg de comisie cu Lupu, a declarat că PUZ-ul privind acest proiect a fost deja aprobat, cu mențiunea de "respectare a legislației". "Noi am avizat favorabil PUZ-ul, așa cum facem în 99% dintre cazuri, dar dacă oamenii se vor opune, construcția nu va fi ridicată. Mai sunt multe etape de parcurs până la începerea lucrărilor, inclusiv votul în consiliul local", a spus Socoleanu. Acesta a precizat că Adrian Lupu a lipsit de la ședința comisiei în care a fost aprobat planul urbanistic zonal.

Firma care vrea să construiască un bloc cu zece etaje are pierderi și datorii
La firma Raise este asociat unic, administrator și salariat Adriana Lupu, soția consilierului local ALDE, Adrian Lupu. Potrivit listafirme.ro, anul trecut societatea a avut un singur angajat, cifră de afaceri 0, pierderi de peste 28.000 de lei și datorii de aproape 170.000 de lei.

 

 

 

Consilierul Lupu, abonat la bani publici
Potrivit ultimei declarații de avare, consilierul ALDE, Adrian Lupu, cadru didactic la UPG, a câștigat, anul trecut, din indemnizația de ales local, 7.592 de lei, la care s-au adăugat următoarele venituri: 8.454 de lei venituri din comitetul de coordonare al Dalkia, 1.692 lei din participarea la ședințele AGA de la Hale și Piețe SA, societatea Consiliului Local Ploiești și 3.866 de lei din CA-ul de la Plopeni Industrial Parc SA, societate a Consiliului Județean Prahova.

 

 

 

 

 

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău