Sâmbătă dimineață, localnicii din satul Strejnicu ne-au reclamat situația de la una din gropile rămase în urma balastierelor din localitate. Mai multe camioane au fost filmate în timp ce descărcau aici deșeuri, iar un miros greu a fost resimțit pe străzile localității.
Citește mai multe detalii aici: Gropile din jurul satului Strejnicu transformate în rampe de deșeuri periculoase [VIDEO]
Temându-se pentru sănătatea, dar și siguranța lor, aceștia au solicitat ajutorul autorităților prin numărul de urgențe 112.
Vă reamintim că pe terenul aflat la marginea localității Strejnicu din comuna Târgșoru Vechi sunt mai multe gropi, rămase în urma excavărilor care s-au făcut pentru extragerea agregatelor minerale, multe dintre acestea având un statut incert.
De-a lungul anilor acestea au fost transformate în gropi de gunoi, care, periodic, au fost incendiate.
Citește mai multe detalii aici: Dezastrul de mediu de lângă Ploiești, vizibil din avion. Cui aparțin gropile fostelor balastiere, transformate în rampe de gunoi? [VIDEO]
Observatorul Prahovean a stat de vorbă cu Alexandru Ninel, reprezentantul Woma Ecoserv Construct, firma care deține groapa din Strejnicu unde sâmbătă mai multe camioane au fost văzute descărcând deșeuri.
„Este vorba despre o groapă achiziționată de la lichidator (ca și groapă exploatată). Face parte din fostele exploatări care se afla pe raza comunei.
Această groapă a fost autorizată de Agenția de Mediu pentru umplere cu ramblări. Adică eu am voie să umplu acea groapa cu tot ce înseamnă deșeuri din construcții și alte materiale de umplere nepoluante, netoxice.
Dețin la Strejnicu două gropi, una singură e autorizată și funcționează.
O folosesc în acest în moment și aduc aici deșeuri din beton și construcții, dar și compost slab calitativ. Acest compost slab calitativ este material procesat de la rampa ecologică. Este un material de umplere.
Mașinile care îl aduc la mine transportă, în mod normal si alte gunoaie care miros. În momentul în care îl descarcă se întâmplă să mai miroasă, dar nu pentru mult timp.
Avem analize, avem absolut toate aprobările necesare ca să putem funcționa, fapt ce l-au constatat și polițiștii sâmbătă.
Ceea ce au văzut oamenii sâmbătă era abur, nu fum, compostul având o temperatura mai mare decât cea înregistrată în acea dimineață. Am fost personal acolo când era împins cu vola. Au fost aduse mai multe mașini.
Vă reamintesc, această groapă este autorizată, iar ceea ce aducem aici este compost de slabă calitate, procesat, la rampa Ploieștiului operată de Solid Waste Operation.
Aceste transporturi se vor mai face, iar disconfortul, dacă va mai fi, va fi doar pentru o scurtă perioadă de timp și nu are legătură directă cu calitatea deșeurilor pe care le vom aduce.
În prezent dețin în zona respectiva două gropi, însă doar una este autorizată, cea filmată sâmbătă și doar aici ne desfășurăm activitatea.” a precizat Ninel Alexandru pentru Observatorul Prahovean.