Continuă concursul pentru ocuparea posturilor de directori școlari. După ce, la proba scrisă, li s-a dat ca exemplu de întrebare „Prin ce se aseamănă cuțitul și lingura?” (cu variantele de răspuns aferente), acum, candidații trebuie să își demonstreze competențele digitale. Mai exact, să redacteze un text în format Word sau Excel, fără nicio importanță în ceea ce privește conținutul.
Consilierii de la Educație au precizat că, în cadrul interviurilor pentru posturile de directori, vor fi evaluate competențele digitale, nu și cele legate de luarea de decizii.
Mai exact, candidatul are „greaua misiune” de a „produce un text ,oricare ar fi el, într-un document Word, de a-l salva, de a-l atașa unui e-mail și de a-l transmite comisiei în acest format”, a precizat consilierul Educației, Radu Szekely.
Comisia de examinare are rolul de a evalua nu ceea ce scrie în acel document, ci doar exprimarea corectă, scrierea cu diacritice, „dar doar din perspectiva formei, nu și a conținutului” mai precizează cei de la Educație.
„În ceea ce privește formatul, va fi fie Word, fie Excel în care li se va cere să introducă niște date similare celor pe care le-au avut la proba scrisă și să folosească niște formule din Excel pentru a realiza o sumă, un procentaj, să genereze un grafic din acele date și să salveze documentul pe care să-l transmită comisiei. Nici nu este timp și nu este scopul acestei probe să evalueze competențe de elaborare de documente școlare” a mai adăugat Szekely.
Probele de interviu au loc până pe 8 decembrie. Pentru a ocupa un post de director, candidatul trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (scrisă și interviu).
foto cu caracter ilustrativ