De ce a fost demolat unul dintre turnurile de răcire ale rafinăriei Petrotel Ploiești. VIDEO cu momentul imploziei

0

Ieri, la rafinăria Petrotel Lukoil din Ploiești a fost demolat un turn de răcire care nu mai era utilizat de ani buni. Operațiunea, realizată de o firmă specializată, s-a încheiat cu succes. Zgomotul produs de demolarea turnului respectiv a fost unul redus, astfel încât locuitorii din zonă nu au avut niciun disconfort auditiv. VIDOE la finalul textului.

Construit și dat în folosință în anul 1974, turnul respectiv aducea la un regim de temperatură joasă apa utilizată în procesele de răcire a produselor mai fierbinți rezultate din procesele tehnologice ale rafinăriei.

Turnul respectiv, considerat ”istoric” nu mai era folosit de ani buni datorită modernizării rafinăriei Petrotel, proces care a presupus construcția unor instalații de răcire care folosesc o tehnologie mai avansată, bazata pe eficiență energetică – obiectivul oricărei rafinării.

Demolarea turnului de răcire respectiv a fost posibilă în timpul reviziei capitale a rafinăriei, planificată în perioada 15 octombrie-29 noiembrie, iar fotografii cu acesta vor rămâne în arhiva muzeu a Rafinăriei Petrotel Lukoil Ploiești.

VIDEO Momentul demolării turnului de răcire, susprins de reporterii Observatorul Prahovean:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău