perle_bac_9cdeb.jpgUnde n-au știut, au…creat! Și astfel au contribuit la marea colecție de „perle“ pe care profesorii corectori le adună la fiecare examen. Vorbim despre unii dintre absolvenții de clasa a XII-a care s-au prezentat la Bacalaureat, mergând pe principiul că „se descurcă“.

„Oare ce-a vrut să spună poetu’?!“ Cam asta le-a fost și întrebarea profesorilor corectori când au dat de „creațiile“ celor care au încercat să umple foile de examen fie cu ce au auzit, fie cu ce au crezut ei că ar trebui să scrie. Greșelile sunt de tot felul și le vor aduce niște puncte în minus.

Observatorulph.ro a intrat în posesia câtorva „nestemate“ adunate din lucrările câtorva elevi de la profil Uman, care au avut la cel de-al treilea subiect de realizat un eseu despre poezia lui Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

• Verbe pronominale
• Charles-Pierre Baudelaire a devenit pentru un absolvent de liceu: Charles Baultoire
• Opera Testament este de dimensiuni medii apărute în jurul sec. XIX
• Opera dispunând de o mărime medie a versurilor, cu o rimă măsurată, cu semne de punctuație specifice

• Transmite consumatorilor de carte tristețea pe care autorul l-a resimțit la momentul lui
• În contrariu tradiționalismului , moderniștii nu agreează metafora de prost gust
• E necesară pregătirea discursului pentru a captura publicul

• Opera Testament apare în „Convorbiri literare“, aparținând perioadei Marilor Clasici, clasicismul apărut în Franța ca reacție la parnasianism
• În strofa a IV-a din Testament apar două personaje: Doamna și Domnul care trăiesc în huzur

Foto:

perle_bac_4b171.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg