inadent1_1d8bb.jpg

Dacă în cazul adulților frica de dentist are fundamente solide, deoarece mulți asociază încă imaginea actualilor stomatologi cu cea dintr-o perioadă trecută, când tehnologiile și posibilitățile lăsau de dorit, pentru cei mici lucrurile ar trebui să stea diferit.

Vizita la dentist a copiilor. Între necesitate și formarea unui obicei sănătos

Cabinetele de specialitate caută să asigure un mediu plăcut și confortabil, cu precădere pentru copii, deoarece la această vârstă se setează o serie de temeri (printre care se numără, evident, și teama de stomatolog) și obișnuințe. Un exemplu în acest sens este Ina Dent Ploiești, locul în care cei mici beneficiază de îngrijire de specialitate, în timp ce savurează serialele de desene animate favorite, totul pentru a crea o atmosferă primitoare și liniștită.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

inadent3_29a57.jpg

Când este timpul să-l duci pe cel mic la stomatolog?

Un adult conștientizează mai mult ca niciodată necesitatea vizitei la stomatolog în momentul în care devine părinte. Este recomandat ca cel mic să facă vizite constante în cabinetul dentistului, încă de la vârsta de 4 ani, deoarece în această perioadă el se va acomoda mult mai ușor cu ideea ca cineva să-i inspecteze și trateze dinții. Tot acum debutează o serie de afecțiuni și probleme dentare, cum ar fi:

  • Cariile dentare ale copilăriei;
  • Deformarea dinților de lapte;
  • Pierderea timpurie a dinților.

Afecțiunile de acest gen fac parte dintr-o listă lungă de probleme ale copilăriei, care nu sunt deloc dificil de remediat, mai ales într-o clinică de specialitate, unde mediul este unul propice tratării celui mic. Acesta are nevoie de siguranță și confort, două lucruri pe care le va căuta din priviri, încă de la primul său contact cu un spațiu nou. Pe lângă zâmbetul larg și primitor al dentistului, siguranța este dată și de încăperea în care se face consultul, de micile atracții care-l așteaptă în interiorul clinicii, atmosfera primitoare și senzația că este într-un loc la fel de plăcut ca acasă.

inadent2_19c14.jpg

Un truc pe care te îndemnăm să-l încerci, mai ales dacă te lovești de refuzul celui mic de a vizita un stomatolog, este să optezi pentru o clinică unde consultațiile se fac în compania desenelor animate. Nu e puști care să refuze să savureze un episod din desenele sale preferate, stând confortabil pe scaunul stomatologic, în timp ce doctorul îi îngrijește dințișorii, pentru a avea un zâmbet la fel de strălucitor ca eroul său favorit!

De ce este recomandat să-ți duci copilul la stomatolog?

Tratarea timpurie reprezintă un avantaj, deoarece va permite dinților să se refacă mai rapid și mai eficient, astfel încât zâmbetul celui mic să nu fie afectat sub nicio formă de carii sau obiceiuri nesănătoase care îi deformează dinții. Între necesitate și formarea unui obicei sănătos rămâne doar un pas, pe care-l poți face din timp, imediat după ce copilul împlinește vârsta de 4 ani. Ține cont de faptul că nu este neapărat necesar ca cel mic să se plângă de faptul că îl dor dinții sau are probleme. Simplele controale de rutină ajută la prevenirea unor afecțiuni care, nerezolvate la timp, pot aduce probleme mari pentru dantura copilului tău.

Formarea obiceiurilor sănătoase în cazul copiilor este mult mai eficientă prin puterea exemplului! Ia-ți copilul și veniți împreună la câte un consult de specialitate, la Ina Dent Ploiești! Aici este locul în care atât tu, cât și cel mic, vă veți bucura de zâmbete sănătoase și frumoase! (P)

inadent4_71a41.jpg

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Observatorul Prahovean
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg