alexandru-hutuleac-suceva.jpg

Un polițist din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Suceava a fost atacat și rănit grav marți dimineață în timpul unor percheziții la care participa pentru destructurarea unei grupări infracționale. 

Potrivit libertatea.ro, agresorul polițistului este Alexandru Huțuleac, un bărbat în vârstă de 38 de ani din Rădăuți care în iulie 2016 a fost arestat în urma unei ample acțiuni DIICOT Suceava împotriva unei grupări specializată în trafic de droguri. În octombrie 2016 Alexandru Huțuleac a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar. 

Alexandru Huțuleac s-a numărat printre suspecții vizați de opt percheziții realizate marți dimineața de polițiștii BCCO Suceava. Agentul șef adjunct de poliție Ciprian Sfichi, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Suceava a fost primul care a pătruns în gospodăria mascatului care era păzită de un câine. Polițistul a reușit să liniștească animalul pe care l-a dus într-un loc ferit.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mascații l-au cerut lui Alexandru Huțuleac să deschidă ușa, însă bărbatul nu a ținut cont de somațiile anchetatorilor. După ce a a stins lumina, trupele speciale au spart cu berbec una dintre ușile locuinței.

Huțuleac se ascundea în spatele celei de-a doua uși, fiind înarmat cu o sabie. Individul l-a atacat pe polițistul Ciprian Sfichi care a pătruns primul în locuință. Bărbatul a fost lovit cu sabia în zona capului și într-unul dintre brațe.

Agresorul a fost imediat imobilizat de mascați care l-au dus la audieri.

Polițistul Ciprian Sfichi a ajuns la spital în coma indusă. Medicii au decis să-l transfere pe bărbatul, aflat în stare gravă, cu elicopterul la o clinică din Iași. Aparatul de zbor nu a decolat încă pentru că la Suceava ninge abundent.

Dan Ciprian Sfichi are 35 de ani și este tatăl a doua fetițe, de 4 si 6 ani, notează obiectivdesuceava.ro.

Alexandru Huţuleac, interlopul din Rădăuți care l-a atacat cu sabia pe polițist, a mai fost arestat  în iulie 2016, în urma unei ample acțiuni a DIICOT împotriva unei rețele de traficanți de droguri. Bărbatul, alături de Andrei Iulian Lungoci, Romeo Mihăiţă Roman şi Iosif Marian Grijincu, e acuzat că ar fi pus bazele unei rețele care alimenta cu etnobotanice peste 300 de tineri din Suceava.

sursa foto: libertatea.ro