- Publicitate -

Un milion de euro, evaziune cu produse petroliere şi cereale

Potrivit unui raport al poliţiei, în anul 2010 şi primele două luni ale acestui an au fost instrumentate 140 infracţiuni în domeniul evaziunii fiscale cu produse petroliere şi cereale, 20 dintre ele privind infracţiuni de dare şi luare de mită.
În urma instrumentării acestor cauze şi a administrării probatoriului, faţă de 19 dintre persoanele cercetate în aceste cauze a fost luată măsura arestării preventive. Pentru recuperarea prejudiciilor create prin comiterea acestor infracţiuni, a fost instituit sechestru asigurător asupra cantităţii de 180 tone produse energetice (ţiţei, motorina, benzină, G.P.L.). Totodată, în vederea recuperării prejudiciului creat bugetului consolideuroat al statului şi patrimoniului privat al mai multor persoane juridice, au fost indisponibilizate: un imobil, 11 automobile, suma de 285.000 lei, bijuterii şi obiecte electronice aparţinând invinuiţilor.
Iată câteva exemple:
În calitate de administratori a mai multor societăţi comerciale, P. Daniel, de 44 de ani, B. Ion, 49 de ani şi G. Ion, de 39 de ani, toţi din Ploieşti au efectuat tranzacţii comerciale cu produse accizate şi neaccizate pe care le-au substituit carburanţilor.
Prin aceste acţiuni, cei trei au obţinut profituri constând în accize şi T.V.A aferent pe care nu le-au înregistrat în evidenţele contabile, iar pentru a nu fi descoperiţi, au creeat lanţuri de comercializare fictive în care au interpus firme „fantomă”.
Prejudiciul cauzat prin faptele lor este de 1.210.965 lei, şi a fost recuperat în totalitate prin instituirea sechestrului penal asupra bunurilor mobile şi imobile ce au fost identificate ca aparţinând învinuiţilor.
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere faţă de G. C., în vârstă de 57 de ani şi D. R., de 37 de ani, ambii din Ploieşti.
Cei doi sunt învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 296 ind. 1 lit. „e”,”g” din Legea 571/2003 şi art. 9 alin. 1 lit. „a”,”b”,”c”,”f”, din Legea 241/2005.
În perioada 2005-2010, în calitate de asociaţi, respectiv administratori la patru societăţi comerciale prahovene, cei doi au efectuat operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare de produse energetice, de mărfuri şi servicii, pentru care nu au achitat acciza datorată bugetului statului, nu au condus evidenţe contabile, nu au depus declaraţii către organele fiscale şi nu au depus bilanţuri contabile.
Prin societăţile controlate de cei doi s-au derulat operaţiuni comerciale ilicite cu produse petroliere (uleiuri minerale, solvenţi, motorină) şi cereale.
Învinuiţii au achiziţionat produse petroliere, respectiv uleiuri minerale neaccizate, fără a face dovada că acestea provin dintr-un antrepozit fiscal de producţie, produsele provenind conform documentelor de achiziţie de la un mai multe societăţi comerciale având comportament tip ,,fantomă”. Totodată au comercializat astfel de produse către alte societăţi comerciale, fără a înregistra operaţiunile respective în evidenţele contabile.
Activitatea infracţională a celor doi învinuiţi a inclus şi achiziţia în perioada ianuarie-februarie 2010, din spaţiul comunitar al U.E., a cantităţii de 1.953.160 kg grâu. Operaţiunea a fost efectuată fără a declara achiziţia, sustrăgându-se astfel de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profitul obţinut în cuantum de aproximativ 310.000 lei.
Prin activitatea infracţională, cei doi s-au sustras în mod repetat de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului statului, producând astfel un prejudiciu în cuantum de 1.662.899 lei.
În ziua de 25.01.2011, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au luat împotriva celor doi măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere, ulterior aceştia fiind prezentanţi instanţei de judecată care a decis arestarea lor preventivă.

 

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Unde ar trebui Primăria Ploiești să organizeze Orășelul Copiilor 2022?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

Criză fără precedent de lemne și peleți, după plafonarea prețului. Ciucă: ”A fost calculat greșit”

După ce guvernul a plafonat la 400 de lei/mc prețul lemnului de foc și a produselor derivate folosite pentru încălzire, precum peleți sau brichete,...

Te-ai săturat de poluare? Participă la dezbaterea Cafeneaua Comunitară de astăzi!

Te-ai săturat de poluare? Dacă locuiești în Ploiești, în special în cartierul Mihai Bravu și îți pasă de mediu participă la Cafeneaua Comunitară organizată...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Criză fără precedent de lemne și peleți, după plafonarea prețului. Ciucă: ”A fost calculat greșit”

După ce guvernul a plafonat la 400 de lei/mc prețul lemnului de foc și a produselor derivate folosite pentru încălzire, precum peleți sau brichete,...

Te-ai săturat de poluare? Participă la dezbaterea Cafeneaua Comunitară de astăzi!

Te-ai săturat de poluare? Dacă locuiești în Ploiești, în special în cartierul Mihai Bravu și îți pasă de mediu participă la Cafeneaua Comunitară organizată...

În Ploiești s-a dat drumul la căldură. Cum aerisim corect caloriferele ca să plătim cât mai puțin și să avem maxim de căldură în...

În general, când se dă drumul la căldură, mulți proprietari de apartamente se trezesc că acestea nu funcționează sau se încălzesc doar parțial, adică...

Patru tineri au fost reținuți în urma perchezițiilor din Bereasca

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au efectuat, miercuri, șapte percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, la persoane bănuite de furt calificat, distrugere și lovire...

Proprietarul unei vile din Ilfov a primit o factură de curent de 22.000 de euro [FOTO]

Avocatul Adrian Cuculis a publicat pe Facebook o factură de curent electric emisă de Enel pentru un consumator casnic din Ilfov în valoare de...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -