Bărbatul care și-a ucis concubina cu 26 de lovituri de cuțit a fost arestat preventiv, după ce ordonanța de reținere a expirat. Decizia instanței poate fi atacată cu apel.
UPDATE Vezi aici Cine este bărbatul acuzat de crima din Câmpina
Ce se întâmplă cu copiii rămași orfani de mamă
Potrivit anchetatorilor, crima a avut loc într-un imobil din Câmpina marți seară. Atunci, între cei doi a izbucnit o ceartă, în urma căreia femeia de 33 de ani a fost înjunghiată mortal.
Patru copii au rămas orfani de mamă, doi dintre ei avându-l ca tată pe bărbatul acuzat de omor calificat. Este vorba despre patru minori, doi băieți și două fete, în vârstă de 4,12,13 și 15 ani.
Din datele furnizate de către reprezentanții DGASPC Prahova, copiii urmează să primească consiliere psihologică. Famia extinsă și-a asumat responsabilitatea creșterii lor, pentru ca minorii să nu ajungă în grija statului.
„Copiii au fost securizați. Rudele bărbatului agresor au declarat că îi vor lua pe cei mici în grijă și se vor ocupa de creșterea lor. Copiii sunt șocați, speriați, e normal. De vineri începând un consilier psihologic din partea Primăriei Câmpina, dar și un reprezentant al instituției noastre vor începe ședințele de terapie cu cei patru minori”, ne-a precizat Corina Nicola, purtător de cuvânt al DGAPSC Prahova.
Suspectul avea ordin de restricție
Potrivit portalului instanțelor, bărbatul era monitorizat electronic printr-o brățară aplicată printr-o decizie a unui judecător, încă din data de 23 decembrie.
Potrivit sentinței de atunci, acesta nu avea voie să se apropie mai mult de 20 de metri de tânăra pe care marți seara a ucis-o și de copiii acesteia.
Surse apropiate anchetei au precizat pentru Observatorul Prahovean că fapta s-a petrecut la domiciliul bărbatului.
De ce nu a funcționat brățara de monitorizare
În ciuda dispozitivului electronic de monitorizare, oamenii legii nu au fost înștiințați de încălcarea ordinului de protecție pentru că victima și-ar fi lăsat acasă telefonul mobil sincronizat cu brățara acestuia.
Brățările transmit în permanență localizarea persoanelor care comit fapte de violență domestică, dar și poziția victimelor. Procedura are loc prin intermediul unui telefon mobil, într-un centru amenajat la nivelul IPJ Prahova.
Brățările de monitorizare sunt montate agresorilor printr-o decizie a instanței. Iar nerespectarea prevederilor sau distrugerea dispozitivelor a atrage automat răspunderea penală.