Ploieștiul se confruntă de mai bine de 24 de ore cu criza căldurii și apei calde, după o avarie la Termo Ploiești. Probleme sunt și la unitățile de învățământ din oraș, chiar și cele dotate cu centrale termice proprii.
Astfel, o parte din clădirea Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești a rămas fără căldură din cauza unei probleme tehnice.
”Din cauza avariei produse alaltăieri la rețeaua de energie electrică, una dintre pompele care contribuia la furnizarea căldurii în școală s-a ars, așa încât doar o parte a clădirii colegiului, inclusiv internatul, beneficiază momentan de căldură. Pentru remedierea situației s-au făcut deja demersuri către Primăria Ploiești” a transmis pentru Observatorul Prahovean Laura Pandelache, directorul Colegiului Național I.L. Caragiale.
Citește și Multe școli, grădinițe și spitale din Ploiești au rămas fără căldură din cauza avariei
Acesta a precizat că deocamdată nu se pune problema reducerii programului pentru elevi deoarece ”temperatura este încă agreabilă”.
La Colegiul Național A.I. Cuza se ia în calcul reducerea orelor de curs
Și Colegiul Național A.I. Cuza este racordat la sistemul centralizat de încălzire, fiind afectat de criza căldurii provocată de avaria de la Termo Ploiești.
”Din cauza defecțiunii la care se lucrează nu avem căldură în instituție. Nu avem un răspuns sigur din partea furnizorului legat de finalizarea remedierii defecțiunii și reluarea furnizării agentului termic. Ținem legătura permanent cu furnizorul. Avem în vedere să ajustăm programul școlar pentru a nu risca îmbolnăvirea elevilor și a personalului angajat” a transmis reporterilor Observatorul Prahovean directorul colegiului, Rodica Popescu.
La Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești și Liceul 1 Mai temperatura este încă suportabilă
Și la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești programul nu va avea de suferit, temperatura pe hol, în zona cea mai rece din incinta unității, fiind de 21 de grade. Doar în cazul în care avaria se va prelungi și temperatura în sălile de curs va coborî semnificativ se vor lua măsuri.
Aceeași situație a fost raportată și de conducerea Liceului 1 Mai din Ploiești.
”Referitor la întrebarea adresată de dumneavoastră cu privire la situația căldurii în liceul nostru, vă aducem la cunoștință că suntem racordați la sistemul de încălzire centralizată a orașului și deocamdată orele se pot desfășura în condiții optime” au transmis reprezentanții unității la solicitarea Observatorul Prahovean.
La Colegiul Național Nichita Stănescu temperatura permite desfășurarea cursurilor
Prof. Dr. Argesanu Carmen, directorul colegiului: ”Momentan, în școală temperatura este normală pentru susținerea orelor, iar acolo unde va fi cazul vom folosi instalațiile electrice, aer condiționat sau calorifer. Școala dispune de astfel de instalații. În funcție de evoluția situației, Consiliul de Administrație va lua măsurile care se impun”