De ce nu a scăpat Ploieștiul de munții de gunoi? Cum arată ”platformele nimănui” de la blocuri – FOTO UPDATE Reacția primarului Volosevici

2

Deși Ploieștiul are acum doi operatori de salubritate, Rosal care ridică deșeurile de la populație și Blue Planet care face curat pe domeniul public, în zona platformelor de la blocuri munții de gunoi cresc de la o zi la alta. FOTO la finalul articolului.

UPDATE Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, susține că în acest caz obligația de a ridica deșeurile, care sunt menajere, revine societății Rosal. ”Eu nu pot să plătesc din bani publici ridicarea deșeurilor menajere care sunt plătite deja de populație operatorului de salubritate. Se ajunge aici pentru că există un deficit de cel puțin 600 de europubele la nivelul orașului. Îi înțeleg pe oamenii care nu au încotro și să depozitează deșeurile menajere pe lângă containerele insuficiente, dar, repet, nu pot să plătesc din taxele oamenilor ceea ce trebuie să facă Rosal. Este o diferență între situația prezentată de dvs. și punctele negre, unde sunt depozitate deșeuri din construcții, de exemplu, unde putem interveni cu celălalt operator”.

Știrea inițială:

Locuitorii de pe strada Sergent Erou Ghe Mateescu sunt disperați din cauza depozitului uriaș de gunoi care a ”răsărit” chiar lângă platforma de colectare.

”Noi, cei care locuim în vale, în Malu Roșu, deși plătim taxe și impozite și factura de gunoi, suntem obligați să suportăm o mizerie crâncenă. Angajații de la salubritate răstoarnă cele două europubele și pleacă, iar lângă acestea este un munte de gunoi. E adevărat, vina e și a celor care aruncă anapoda, dar noi, cei care ne îngrijim să fie curat, ce vină avem? Cui să ne adresăm? Trimiteți o mașină de gunoi și ne ocupăm noi să o încărcăm, numai faceți ceva! Așa nu se mai poate!” a fost mesajul unuia dintre locatarii din zonă trimis pe adresa redacției.

Citește și Platformele de la blocurile din Ploiești nu se mai văd de gunoi – FOTO

Acesta amenință că îi va mobiliza și pe ceilalți vecini să strângă gunoiul și să-l aducă în fața sediului primăriei, în semn de protest: ”Poate așa strigătul nostru va fi auzit și vom trăi și noi măcar decent!”

Reamintim că Observatorul Prahovean a solicitat RASP un punct de vedere cu privire la gunoiul depozitat lângă platforme, iar reprezentanții acestei instituții ne-au transmis că deșeurile respective sunt considerate așa-zise „puncte negre”, iar ridicarea lor se realizează de către noul operator, Blue Planet Services, pe bază de comandă transmisă de către RASP.

„Pentru gunoiul abandonat lângă platformele de gunoi RASP dă comandă la Blue Planet conform contractului încheiat, pentru servicii de încărcat mecanizat deșeuri abandonate. În mod normal cetățenii nu ar trebui să depoziteze deșeurile lângă pubele, ci ar trebui să plătească pentru ridicarea acestora”, a precizat Vasile Ionescu, directorul tehnic al RASP Ploiești. (detalii AICI)

FOTO Așa arată gunoiul de pe strada Sergent Erou Ghe Mateescu din Ploiești

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

2 COMENTARII

 1. Eu imi fac datoria de cetatean constient si imi selectez gunoiul.
  Ei de ce nu isi fac datoria de a ridica gunoiul selectionat, ca doar ii platim??
  Vor neaparat sa il lasam langa containerele specifice si sa ne reproseze tot noua ca suntem iresponsabili??
  Intreadevar nu imi convine ca dupa ce am selectionat cu grija gunoiul sa constat ca respectivele containere sunt pline, sa trebuie sa ma duc la ghena de gunoi „multipla” ca sa le depun acolo.

 2. Pot sa intreb si eu de ce nu imi mai apar comentariile pe site, aici?
  Eu ma intreb. Sunt indececente? Sunt neavenite? Am depasit numarul aprobat pentru publicare? Este o ora intarziata la care le postez? Sunt obraznic?
  Multe nelamuriri pentru mine.
  Lamuriti-ma voi, va rog!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău