Guvernul României: Undă verde pentru Certificatul verde, în localitățile cu o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori

0

Guvernul României a aprobat, vineri, ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru accesul la o serie de evenimente în localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. Accesul este permis și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau care au trecut prin boală.

Guvernul României a aprobat, vineri, o serie de restricții în cazul localităților unde rata de infectare a crescut la peste 3 la mia de locuitori.

Certificatul verde devine obligatoriu pentru anumite activități începând cu data de 20 septembrie, în localitățile unde rata de infectare este mai mare de 3 la mia de locuitori.

Astfel, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori, au fost instituite o serie de norme pentru desfășurarea unor activități, fiind permisă participarea doar a unor categorii de persoane:

  • persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Nunțile și botezurile, de exemplu, pot fi organizate cu un maxim de 200 de persoane, cu mențiunea că participanții trebuie să prezinte certificatul verde Covid, dovada unui rezultat negativ al testului RT-PCR sau dovada că au trecut prin boală.

Certificatului verde va putea fi folosit și pentru accesul în săli de sport, mall-uri, restaurante sau la alte evenimente.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, o hotărâre prin care au fost propuse noi restricții în contextul Covid-19, pentru localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este între 3 și 6 la mia de locuitori.

Citește și: CNSU a aprobat introducerea certificatului verde pentru acces în restaurante, malluri sau la evenimente. În ce condiții este obligatoriu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău