Cum setezi centrala termică ca să consume mai puțin. Temperatura recomandată a apei

0
Centrala-termica-in-condensatie.jpg

Majorarea tarifelor la gaze naturale anunțată de furnizori le dă fiori reci celor care folosesc această sursă pentru încălzirea locuinței.

Deși ideal ar fi schimbarea centralei de apartament cu una de ultimă generație, care consumă mai puțin, există câteva ”trucuri” prin care consumul de gaze poate fi redus.

Unul dintre acestea reprezintă setările centralelor. Astfel, la cele prin condensare temperatura optimă trebuie să fie între 55 și 57 de grade Celsius, iar la centralele termice convenționale trebuie să avem o temperatură de 70 de grade Celsius.

Montarea unui termostat ar trebui să fie obligatorie, mai ales că orice grad în plus pentru temperatura interioară în cameră înseamnă un consum de gaze mai mare cu 5%.

Temperatura optimă ar trebui setată între 20-21 de grade, față de 24-25 de grade cât preferă mulți dintre români, iar în perioada în care nu locuiește nimeni în spațiul respectiv, temperatura ar trebui menținută în intervalul 17-18 grade.

Un alt sfat este acela de a verifica, din când în când, caloriferele. Acestea nu ar trebui să fie acoperite cu perdele sau draperii, deoarece căldura pe care o emană nu va mai fi distribuită uniform.

Pentru apa caldă menajeră, temperatura recomandată este de 40 de grade pentru că o apă foarte fierbinte trebuie ”răcită” pentru a fi suportată, crescând astfel consumul.

 

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău