primaria_brasov_b7fcf.jpg

Strada Narciselor va fi transformată într-un bulevard cu patru benzi și va face legătura între drumul județean spre Sânpetru, din zona fostelor sere, cu zona Triaj, respectiv cu ieșire pe lângă sediul RATBV.

Cele 5 firme care au depus oferte sunt: SC Bomaco SRL București, SC Beta Cops SRL București, SC Romasco Concept SRL Bucureşti, SC ING Proiect Management SRL Târgovişte, SC Peiesi SRL Iaşi.

După o perioadă de evaluare, va fi anunțat câștigătorul, transmite municipalitatea brașoveană.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Reprezentanții Primăriei au lansat anul trecut licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate, însă din cauza unei contestații, procedura a fost reluată.

''Este un proiect foarte important pentru descongestionarea traficului de pe strada 13 Decembrie, alături de lărgirea acestei străzi şi realizarea pasajului hobanat de la Sala Sporturilor. După cum arată studiul de trafic pentru lărgirea 13 Decembrie, dar şi după cum se poate constata cu ochiul liber, o parte din blocajul acestei străzi este cauzat de rezidenţii din Sânpetru. Conform analizei Băncii Mondiale, Sânpetru a devenit localitate-dormitor, deoarece foarte mulți dintre cei care s-au mutat în ultimii ani acolo îşi desfăşoară activitatea în Braşov, îşi aduc copiii la grădiniţele şi şcolile din Braşov, și se retrag acasă la sfârșitul zilei. Soluţia alternativă pe care am identificat-o noi pentru accesul acestor cetățeni spre şi dinspre Braşov este modernizarea străzii Narciselor, extinderea ei până la sensul giratoriu de la intrare în Sânpetru şi amenajarea unei treceri peste sau pe sub centura ocolitoare a Braşovului. Pe perioada derulării lucrărilor, tronsonul aflat pe teritoriu comunei Sânpetru este cedat Braşovului, pentru a putea face noi această modernizare. Sper să finalizăm cât mai repede evaluarea ofertelor şi firma care va câştiga să înceapă elaborarea acestei documentaţii, astfel încât, până la sfârşitul anului, să avem toate datele necesare demarării acestui proiect", a explicat primarul George Scripcaru.

Strada Narciselor va fi prelungită până la intersecți cu DJ103, printr-un  pasaj rurtier al variantei de ocolire a Brașovului care străbate Nordul municipiului și face legătura cu DN11 Brașov-Bacău și DN 13 Brașov-Sighișoara.

Lungimea amplasamentului srtudiat este de 2.830 de metri, lungime care cuprinde intersectarea cu varianta de ocolire Brașov.  

Valoarea estimată a contractului pentru realizarea Studiului de fezabilitate este de 478.279,60 lei fără TVA, care include și suma de 130.000 de lei pentru realizarea altor studii (cum ar fi studii de coexistență cu anumite obiective din zona traseului străzii Narciselor), obținerea de avize, autorizații, acorduri, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

sursa foto: Facebook Primăria Municipiului Brașov 

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Miruna Alexandru

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

harold.jpg

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg