Un procuror din Ploiești a preluat ancheta accidentului aviatic în care au murit doi oameni de afaceri. FOTO epavă

0
WhatsApp_Image_2019-05-16_at_13.50.08_7c44d.jpeg

WhatsApp_Image_2019-05-16_at_13.50.08_7c44d.jpeg

Cercetările în cazul aeronavei prăbuşite la Nehoiu au fost preluate miercuri după-amiază de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Procurorul de aici a fost la locul tragediei și aşteaptă raportul centrului de investigaţii şi analiza pentru siguranţa aviaţiei, după ce epava avionului va fi expertizată.

Aeronava care s-a prăbuşit miercuri, în județul Buzău, nu era certificată pentru zbor în condiţii de vreme rea, spun specialiștii.

Mai mult, omul de afaceri din Râșnov nu ar fi luat în seamă avertismentele angajaţilor aerodromului Ghimbav, care l-ar fi  anunţat că va întâlni ceaţă, vânt puternic şi ploi, pe traseu, potrivit știrileprotv. ro

Mihai Covaciu pilota un aparat Tecnam P2008JC cumpărat din Olanda.

Apropiații spun că obişnuia să zboare frecvent la Cluj dar şi la Râşnov, în judeţul Braşov.

A decolat spre Constanța alături de apropiatul său Liviu Bucățică, miercuri, după orele 14.31, de pe aeroportul Ghimbav. O oră mai târziu, avionul a dispărut de pe radar. 

În apropierea oraşului Nehoiu, într-o zonă de munte greu accesibilă, aeronava s-a prăbușit. Cei doi oameni de afaceri au murit în impact.

Bucăţi din avion au fost identificate pe o rază de aproximativ 2.500 de metri pătrați, spun procurorii.

Cauzele producerii tragediei nu au fost stabilite, însă anchetatorii iau în calcul mai multe variante: fie o greșeală a pilotului, fie o problemă tehnică apărută la aparatul de zbor, fie condițiile meteo – ar fi dus la prăbușirea avionului.

Galerie FOTO

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău