VIDEO-Percheziții DIICOT Ploiești pentru destructurarea unei grupări specializate în proxenetism și spălare de bani

0
7_5536e.jpeg

7_5536e.jpeg

La data de 14.05.2019 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești şi Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița şi Buzău au efectuat un număr de  14 percheziții domiciliare, pe raza judeţului Dâmbovița, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism și spălare de bani.

Activităţile au fost integrate acțiunii comune executate în parteneriat cu autorităţile judiciare competente britanice (North West Regional Organised Crime Unit), în executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, în baza căruia au fost efectuate mai multe activități procedurale pe teritoriul ambelor state.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2014, pe raza județului Dâmbovița a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea privește racolarea, determinarea şi înlesnirea activităților de prostituție, pe teritoriul Marii Britanii, Germaniei, Olandei și Belgiei, a cel puțin 50 de persoane de sex feminin.

 Sumele de bani obținute de către suspecţi, în  urma activităţilor de proxenetism efectuate, au fost transferate, prin societăți de transfer monetar sau personal, pe teritoriul României, în patrimoniul membrilor grupului infracţional organizat.

În cursul zile de astăzi, la sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și criminaliști, jandarmilor din cadrul IJJ Dâmbovița și polițiștilor din cadrul IPJ Dâmbovița.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău