Doar 7 candidați s-au înscris în această sesiune la o specializare a uneia dintre facultățile Universității Petrol – Gaze Ploiești. Ingineria chimică ( Prelucrarea Petrolului și Petrochimie, în limba engleză) nu a reușit să atragă viitori studenți, deși facultatea produce specialiști foarte plătiți peste tot în lume.
Conducerea facultății a scos la concurs 50 de locuri pentru viitorul an universitar. Doar 7 candidați ( unul din Rep. Moldova) s-au înscris în această primă sesiune care s-a încheiat astăzi, 20 iulie.
„Programul de studii este destinat, în general, studenților străini. Așteptăm, însă, și români care au astfel posibilitatea să lucreze în străinătate cu un bagaj solid de cunoștințe tehnice pe domeniul inginerie chimică în limba engleză. Candidații străini urmează un proces mai îndelungat de admitere care are în vedere și obținerea vizelor și de aceea aceștia apar, de obicei, în sesiunea din luna septembrie. Ne bazăm pe ei la a doua etapă de înscriere”, a precizat purtătorul de cuvânt al UPG Ploiești, Mireal Dulgheru.
Citește și: Cum arată laboratoarele cu dotări de ultimă generație la UPG Ploiești. Un microscop electronic are o rezoluție de ordinul nanometrilor
Angajații din domeniul petrol și gaze sunt printre cei mai bine plătiți, mai ales în afara țării unde sunt remunerați cu salarii de mii de euro.
La această sesiune de admitere, UPG Ploiești a scos la concurs 1267 de locuri bugetate. Cele mai multe sunt rezervate facultăților de Litere și Științe și Științe Economice.
Nu pricep de ce ,in vreme de criza,statul român cheltuie să pregătească specialiști pentru aceste domenii ,după ce a închis ,în mare voioșie ,rafinăriile din țara noastră.Nu am auzit de vreun proiect care sa repună la locul ei industria petrochimică românească.
Specialiștii români au fost trimiși la pensie ,cu anticipație!
Evident,o spun cu mare părere de rău,dar,care e logica acestor locuri finanțate de o țară în criză?
…să dea specialiști peste hotare😉,ca în multe alte domenii!