masa_calda_6c268.jpg

Programul „Masa caldă” a fost adoptat prin Ordonanță de Urgență în ședința de marți seara a Guvernului, potrivit unui comunicat al ministerului Educației. În program intră 107 școli noi, pe lângă 43 existente din anii anteriori. De acest beneficiu se vor bucura și patru școli din Prahova, față de două câte au fost cuprinse până acum.

Școala Gimnazială din Poseștii Pământeni și cea din Șotrile au fost unitățile didactice din Prahova care au fost cuprinse în programul-pilot „Masa caldă în școli“.

Din acest an, în urma aprobării OUG pentru suplimentarea unităților beneficiare, vor mai primi un pachet alimentar zilnic sau o porție de mâncare caldă pe zi și elevii Liceului Tehnologic „Carol I“ din Valea Doftanei, dar și cei ai Școlii Gimnaziale din Târgșorul Vechi.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Acest program se va derula până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor. Suportul alimentar este stabilit în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.
Implementarea acestui proiect prevede diminuarea ratei de abandon școlar.

Citește detalii despre programul „O masă caldă în școli“

Foto cu caracter ilustrativ, sursa: ghidularadean.ro

masa_calda_bd4b3.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg