fbpx

bancomat-538x332_abb1f.jpg

First Bank, deţinută de fondul de investiţii american J.C. Flowers & Co., a finalizat miercuri achiziţia pachetului majoritar de acţiuni în cadrul Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel.

Tranzacția a fost posibilă după ce a obţinut aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei şi după îndeplinirea condiţiilor specifice acestui tip de tranzacţie.

"Suntem încântaţi să intrăm în această nouă etapă de creştere. Salutăm cu entuziasm toate noile oportunităţi ce derivă din acest eveniment de referinţă: know-how-ul colegilor noştri de la Bank Leumi România, experienţa acestora în gestionarea unui portofoliu foarte special, clienţii acestei bănci, pe care aşteptăm cu nerăbdare să îi deservim. În următoarele luni, cele două companii vor trece printr-un proces de integrare premergător fuziunii. Avem convingerea că această achiziţie va transforma First Bank într-un partener bancar mai puternic şi mai relevant pentru toţi clienţii noştri actuali şi viitori, prin contribuţia pe care Bank Leumi România o va aduce expertizei noastre anterioare", a declarat Dominic Bruynseels, preşedinte executiv First Bank.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Clifford Chance Badea a acţionat în calitate de consultant juridic al First Bank în cadrul tranzacţiei, iar Ernst & Young a fost consultantul financiar şi fiscal. Consultantul juridic al Bank Leumi România în această tranzacţie a fost DLA Piper. Jefferies LLC a avut calitatea de consultant financiar exclusiv al Bank Leumi Israel.

Citește continuarea pe incont.stirileprotv.ro

sursa foto: bugetul.ro

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook