fbpx

hhale-centrale-proiect-construire.jpg

Administrația locală a anunțat de mai mulți ani că intenționează să construiască o nouă piață centrală pe actualul amplasament, însă ultimele demersuri în acest sens s-au lovit de o problemă juridică. Pe platoul de la Halele Centrale au fost amplasate spații comerciale care aparțin unor societăți comerciale, în acest sens existând acte de proprietate.

Dacă într-un caz s-a găsit o soluție amiabilă pentru eliberarea zonei, astfel încât să poată fi demarată procedura de demolare a actualei piețe și construirea alteia noi, în alte două situații, momentan, nu s-a găsit o soluție.

Citește și: Ce spune conducerea Hale și Piețe despre construcția unei noi piețe centrale în Ploiești

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin urmare, în acest sens se dorește declararea zonei de utilitate publică, astfel încât, la nevoie, să existe posibilitatea de a se apela la exproprieri.

Citește și: Blocaj cu privire la viitoarea piață centrală de la Hale

Proiectul legat de construirea unei noi piețe centrale a revenit pe tapet la finele anului 2016, cânt Inspectoratul de Stat în Construcții a anunțat SC Hale și Piețe că actuala piață centrală nu mai prezintă siguranță în exploatare. 

După aproape doi ani de discuții, Consiliul Local Ploiești a aprobat majorarea capitalului social de la SC Hale și Piețe cu 18 milioane de lei, fonduri care ar urma să fie destinate strict construcției unei piețe noi.

Citește și: Piața de la Halele Centrale, mutată în corturi

Separat, luna aceasta, societatea care are în administrare piața centrală a demarat licitația pentru achiziționarea de corturi metalice, unde ar urma să se desfășoare activitatea comercială pe durata lucrărilor de demolare a actualei piețe și de construire a alteia noi.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg