hhale-centrale-proiect-construire.jpg

Administrația locală a anunțat de mai mulți ani că intenționează să construiască o nouă piață centrală pe actualul amplasament, însă ultimele demersuri în acest sens s-au lovit de o problemă juridică. Pe platoul de la Halele Centrale au fost amplasate spații comerciale care aparțin unor societăți comerciale, în acest sens existând acte de proprietate.

Dacă într-un caz s-a găsit o soluție amiabilă pentru eliberarea zonei, astfel încât să poată fi demarată procedura de demolare a actualei piețe și construirea alteia noi, în alte două situații, momentan, nu s-a găsit o soluție.

Citește și: Ce spune conducerea Hale și Piețe despre construcția unei noi piețe centrale în Ploiești

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin urmare, în acest sens se dorește declararea zonei de utilitate publică, astfel încât, la nevoie, să existe posibilitatea de a se apela la exproprieri.

Citește și: Blocaj cu privire la viitoarea piață centrală de la Hale

Proiectul legat de construirea unei noi piețe centrale a revenit pe tapet la finele anului 2016, cânt Inspectoratul de Stat în Construcții a anunțat SC Hale și Piețe că actuala piață centrală nu mai prezintă siguranță în exploatare. 

După aproape doi ani de discuții, Consiliul Local Ploiești a aprobat majorarea capitalului social de la SC Hale și Piețe cu 18 milioane de lei, fonduri care ar urma să fie destinate strict construcției unei piețe noi.

Citește și: Piața de la Halele Centrale, mutată în corturi

Separat, luna aceasta, societatea care are în administrare piața centrală a demarat licitația pentru achiziționarea de corturi metalice, unde ar urma să se desfășoare activitatea comercială pe durata lucrărilor de demolare a actualei piețe și de construire a alteia noi.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Sport
  • Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
  • De Observatorul Prahovean

Plecări importante de la Petrolul Ploiești

Doi dintre jucătorii care, în prima parte a sezonului, au făcut parte din lotul petroliştilor, mijlocaşul Claudiu Herea şi fundaşul central Florin Plămadă, şi-au încheiat, în mod oficial,...