paraul-dambu-maluri-reabilitare.jpg

Prin 2007, mai mulți consilieri locali visau că pârâul Dâmbu va deveni o zonă atractivă, unde turiștii să se plimbe cu ambarcațiuni. La zece ani de atunci, Primăria vrea să achiziționeze un studiu de fezabilitate pentru amenajarea malurilor pârâului pe o suprafață de numai 350 de metri, în zona Polux.

 

Licitația pentru achiziționarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea malurilor pârâului Dâmbu a fost deja lansată de Primăria Ploiești, iar valoarea estimativă este de 15.000 de lei.

Demersurile administrației locale au în spate numeroasele sesizări din partea asociației de proprietari a blocurilor G14 și G 15, din zona Polux.

Conform caietului de sarcini, studiul de fezabilitate ar urma să vizeze numai zona din spatele blocurilor G14 și G15, unde malurile pârâului s-au surpat și sunt pline de vegetație, iar în cazul unor precipitații abundente există pericolul deversării apei.

 

Problemele legate de pârâul Dâmbu vizează însă aspecte grave privind legislația în domeniul mediului.

Citește și: Revoltător: Mizeria din Ploiești (fecale și detergenți), aruncată de primărie în Dâmbu

Observatorulph.ro a sesizat acest aspect la Garda de Mediu Prahova, în urma controlului efectuat în zonă stabilindu-se clar că există frecvente depășiri ale valorilor de calitate, ca urmare a existenței de materii în suspensie, fosfor total și detergenți, ca urmare a uzurii actualei stații de epurare a Ploieștiului.

 

 

Publicitate - continuă să navighezi
teodal-logo-336x200.png
Continuă să citești