aboneaza-te la ziarul fara reclame

paraul-dambu-maluri-reabilitare.jpg

Prin 2007, mai mulți consilieri locali visau că pârâul Dâmbu va deveni o zonă atractivă, unde turiștii să se plimbe cu ambarcațiuni. La zece ani de atunci, Primăria vrea să achiziționeze un studiu de fezabilitate pentru amenajarea malurilor pârâului pe o suprafață de numai 350 de metri, în zona Polux.

Licitația pentru achiziționarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea malurilor pârâului Dâmbu a fost deja lansată de Primăria Ploiești, iar valoarea estimativă este de 15.000 de lei.

Demersurile administrației locale au în spate numeroasele sesizări din partea asociației de proprietari a blocurilor G14 și G 15, din zona Polux.

Conform caietului de sarcini, studiul de fezabilitate ar urma să vizeze numai zona din spatele blocurilor G14 și G15, unde malurile pârâului s-au surpat și sunt pline de vegetație, iar în cazul unor precipitații abundente există pericolul deversării apei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Problemele legate de pârâul Dâmbu vizează însă aspecte grave privind legislația în domeniul mediului.

Citește și: Revoltător: Mizeria din Ploiești (fecale și detergenți), aruncată de primărie în Dâmbu

Observatorulph.ro a sesizat acest aspect la Garda de Mediu Prahova, în urma controlului efectuat în zonă stabilindu-se clar că există frecvente depășiri ale valorilor de calitate, ca urmare a existenței de materii în suspensie, fosfor total și detergenți, ca urmare a uzurii actualei stații de epurare a Ploieștiului.


Administrație
  • Luni, 28 Mai 2018
  • De Roxana Tănase

La Prahova nu mai sunt bani pentru biserici

După ce anul trecut Consiliul Județean Prahova a alocat o sumă record, de 700.000 de lei, pentru executarea unor lucrări la bisericile din județ, în 2018 nu mai sunt fonduri pentru lăcașurile de...

Auto-moto
  • Vineri, 25 Mai 2018
  • De Mihai Popescu

Acțiune rutieră în Ploiești

Potrivit IJP Prahova, polițiștii Serviciului Rutier au organizat vineri o acțiune pe Șoseaua Vestului, Șoseaua Nordului și pe Bulevardul Republicii în vederea descurajării șoferilor de a folosi...