paraul-dambu-maluri-reabilitare.jpg

Prin 2007, mai mulți consilieri locali visau că pârâul Dâmbu va deveni o zonă atractivă, unde turiștii să se plimbe cu ambarcațiuni. La zece ani de atunci, Primăria vrea să achiziționeze un studiu de fezabilitate pentru amenajarea malurilor pârâului pe o suprafață de numai 350 de metri, în zona Polux.

Licitația pentru achiziționarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea malurilor pârâului Dâmbu a fost deja lansată de Primăria Ploiești, iar valoarea estimativă este de 15.000 de lei.

Demersurile administrației locale au în spate numeroasele sesizări din partea asociației de proprietari a blocurilor G14 și G 15, din zona Polux.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform caietului de sarcini, studiul de fezabilitate ar urma să vizeze numai zona din spatele blocurilor G14 și G15, unde malurile pârâului s-au surpat și sunt pline de vegetație, iar în cazul unor precipitații abundente există pericolul deversării apei.

Problemele legate de pârâul Dâmbu vizează însă aspecte grave privind legislația în domeniul mediului.

Citește și: Revoltător: Mizeria din Ploiești (fecale și detergenți), aruncată de primărie în Dâmbu

Observatorulph.ro a sesizat acest aspect la Garda de Mediu Prahova, în urma controlului efectuat în zonă stabilindu-se clar că există frecvente depășiri ale valorilor de calitate, ca urmare a existenței de materii în suspensie, fosfor total și detergenți, ca urmare a uzurii actualei stații de epurare a Ploieștiului.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Marți, 25 Septembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Accident rutier în cartierul Albert din Ploiești

Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier petrecut marți în cartierul Albert, în fața hotelului cu același nume. UPDATE: Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că...