- Publicitate -

Primarul Volosevici propune demolarea blocului 7 etaje din centrul Ploieștiului. Sunteți de acord? – Sondaj

Data:

Distribuie articolul:

Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, propune demolarea blocului ”7 Etaje” din centrul Municipiului. ”Prin această măsură se dorește amenajarea unui pasaj pietonal care să pună în valoare mai multe imobile simbol, precum Palatul Culturii, Catedrala “Sf. Ioan Botezătorul” și Halele Centrale” este motivul invocat de autoritățile locale. Observatorul Prahovean își invită cititorii să participe la un sondaj de opinie pe această temă, care poate fi accesat la finalul textului.

- Publicitate -

”Este un proiect pe care mi-l asum! Vreau să aflu opinia ploieștenilor cu privire la demolarea blocului “7 Etaje” și construirea unei esplanade, care să pună in evidență cele trei valori arhitecturale din orașul nostru” a fost mesajul primarului Andrei Volosevici postat pe Facebook.

Primăria Ploiești susține că, odată cu demolarea imobilului și repunerea în valoare a celor trei clădiri, așa cum au fost ele gândite și proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu, orașul va putea fi adus, din nou, pe harta orașelor atractive din punct de vedere turistic.

”Consultarea ploieștenilor este necesară având în vedere construcția bugetului pentru anul 2022. În funcție de votul majorității se vor putea aloca fonduri necesare în bugetul de investiții pe acest an pentru demararea studiului de fezabilitate” este mesajul primăriei.

- Publicitate -

[ays_poll id=28]

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

14 COMENTARII

  1. Ca de obicei, primarul isi arata adevarata fata, …. si cum mai vreti voi! Probabil in ……, spre dimineata, a luat aceasta hotarare asumata. Pe actualii locatarii din acel bloc, i-a intrebat daca vor sa le darame caminul in care au locuit de atat vreme? Ce fac cu ei, unde ii duce? Sunt oameni in varsta, bolnavi, cu grijile lor, cum poti sa faci un sondaj printre cetatenii urbei ca sa le demolezi casa? Ce treaba am eu cu blocul respectiv daca e frumos sau nu, in viziunea un unuia care si-a petrecut multe nopti ……? Cum pot sa decid eu daca sa-i demoleze casa omului sau nu? De parca ii muta in vile, la conditii mai bune si ei refuza! Omule, nu mai apelez la primar ca ti-ai aratat limitele, gandeste si cu sufletul ca cu mintea se pare ca, …….. Fa ce are nevoie orasul, construieste ceva, mic dar sa fie.

  2. Decat sa demoleze blocuri mai bine ar face ordine si curatenie in portile de intrare ale Ploiestiului. Garile Ploiestiului sunt jalnice sa dispara toate tonetele care da o nota de mahala

  3. Prioritatea dvs.ar trebui sa fie: modernizarea Pietei din spatele Halelor Centrale, amenajarea mai multor spatii verzi, pentru a combate poluarea de la Dero Lever, de la Lukoil, de la British Tobaco etc.,sa platati copaci in locul celor care se usuca, nu sa acoperiti locul cu asfalt, sa modernizati si sa dotati spitalele cu ce este necesar. Cred ca acestea ar trebui sa va fie prioritatile.

  4. Mai bine ai demola clădirea în care lucrezi acum,că strica imaginea orașului,când ați dat aprobarea pentru Petrom era bine? Nu strica fațada orașului cu această arhitectură diferita de restul clădirilor?

  5. Ideea de a demola blocul este veche. Daca este buna, cred ca orice ploiestean ar zice ca este buna, chiar si cei in trece prin Ploiesti observa ca „nu este locul lui acolo”. Fiind vorba de cheltuirea banului public, in acest moment de criza, in care prioritatile sunt evident altele decat a satisface „pohta ce-a pohtit” primarul, smecheria cu consultarea cetatenilor este mijlocul de promovare a imaginii personale prin cheltuirea aiurea a banului public. Problemele sunt complexe, deoarece fiind vorba de o pofta personala a primarului si a celor care ii vor asigura majoritatea in consiliu, nu poate fi o expropriere de utilitate publica, chiar daca primarul dovedeste ca va dubla pretul biletelor pentru cei ce admira panorama nou creata. In aceste conditii, poate unii vor fi de acord cu schimbul apartamentelor cu unele similare amplasate central, al caror pret de cost este undeva la 100 mii euro bucata. Unii vor dori bani si nu cred ca vor ceda la sume mici. Unii, pur si simplu nu vor vrea, vor dori sa-si sfarseasca zilele in casa lor actuala. Avantajat ar fi cel care cumpara (sau a cumparat) cateva apartamente si spatii comerciale acolo. Nu stiu daca spatiul sediului PNL este inchiriat sau este proprietatea lor. In acest din urma caz, negocierea primarului cu conducerea propriului partid ar fi dificila, daca nu chiar imposibila, tinand cont de noua conjunctura internationala. Ar mai fi cheltuielile de demolare si amenajarea esplanadei care sa traga Ploiestiul in randul oraselor turistice europene (Paris, Londra, Milano si, daca avem norocul sa ploua torential, chiar si Venetia!!!). Daca socotim bine, cu acesti bani am putea transforma satul Mitica Apostol intr-un cartier al Municipiului Ploiesti. Vom constata ca educatia ploiestenilor este atat de finisata, incat vor vota sa mai stea in noroaie si fara apa niste cetateni de la periferie, decat sa rateze pofta primarului de a demola blocul. Este ca la bloc, unde cel care sta la ultimul etaj sta cu ligheanul unde ii ploua in casa, pentru ca lumea nu vrea sa dea bani sa se repare terasa, care este proprietate comuna. Ar mai fi Catedrala, a carei constructie inca nu este finalizata si care ar fi frumoasa si dupa blocul nedemolat. Catedrala se construieste de vreo 20 de ani, dar ce reprezinta asta in ochii unora pusi pe treburi serioase?

  6. Nu este o idee buna. In mandatul trecut domnul primar a construit nu a demolat , de aceea a fost apreciat de locuitorii orasului. Sper sa revina la aceeasi gandire.

  7. Este ultimul lucru de care are nevoie urbea noastră.. Avem străzi circulabile, curățenie peste tot, spații verzi de nu mai poți respira,artere de circulație și intersecții sistematizate optim,platoul – piața Hale e renovat super și câte și mai câte… Volo coboară din „Turnul de fildeș” în care STAI liniștit și mai umblă și tu printre cei care te-au ALES să vezi care sunt problemele REALE ale orașului!!

  8. Tichie mărgăritar ce i trebuie prostului A terminat tot în oraș și are bani de despăgubiri demolare bloc construcție bloc sau ia picat o afacere în mana.

  9. Inca odata primarul ne arata ca a luat-o ….a, a rezolvat problemele mizeriei in acest oras care a devenit cel mai mizerabil din tara si a inceput sa viseze demolari. D-le primar …., mergi o fuga la Cluj, la Oradea ….. vorbeste cu edilii din acele localitati si incearca sa faci ceva util. Ce ai realizat pana acum este egal cu zero. Rusine.

  10. Printre primele calități, ale unui manager, ar fi anticiparea, anticiparea pașilor următori și a urmărilor sale… Aveți încredere în clar viziunea primarului (a demonstrat-o de multe ori ) și imaginați-vă toată acea zona , fără acel bloc, ce nu are nimic comun cu parcul,palatul,catedrala, halele, mall-urile… Felicitări domnule primar, pentru idee… DAR, convingeți-ne de ce punem în loc… Personal am încredere într-o persoană ce are o astfel de viziune… Și pentru contestatari, ,, A DEMOLA „, de multe ori, înseamnă,, A RECONSTRUI”. Și nu mai duceți grija locatarilor, vor fi despăgubiri convenabile…

  11. Sunt alte probleme mai importante de rezolvat în Ploiești decât blocul 7 etaje. În afară de câteva proiecte pe fonduri europene, parțial rezolvate, sau pentru care s-au returnat bani la UE, Primăria nu a fost în stare de nimic.
    Rușine! Mizerie, poluare, lipa parcărilor! Sunt destule alte lucruri de dezvoltat!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

S-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul Independenței din Ploiești [FOTO-VIDEO]

În această dimineață s-a redeschis circulația rutieră pe Bulevardul...

Curse ilegale de mașini și drifturi la Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești [VIDEO]

De ani buni, locuitorii din zona Sălii Sporturilor din...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Transport agabaritic azi-noapte, în Prahova – VIDEO

Azi-noapte cititorii au surprins un transport agabaritic în Prahova,...

Cauza surpării de la Slănic. Ce spune raportul specialiștilor

Pe site-ul Primăriei Slănic a fost publicat raportul privind...

Se închide DN1A la Măneciu. Care sunt rutele ocolitoare

Din cauza unor lucrări de reparație la o trecerea...

A dispărut o bandă de circulație de pe Bulevardul Indepnendenței din Ploiești după noile marcaje rutiere [VIDEO]

Marcajele rutiere efectuate pe tronsul recent reabilitat al Bulevardului...

Cei doi bărbați din Târgșoru, care și-ar fi tâlhărit prietenul, au fost arestați preventiv

Cei doi suspecți care și-ar fi tâlhărit prietenul în...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Transport agabaritic azi-noapte, în Prahova – VIDEO

Azi-noapte cititorii au surprins un transport agabaritic în Prahova,...

Cauza surpării de la Slănic. Ce spune raportul specialiștilor

Pe site-ul Primăriei Slănic a fost publicat raportul privind...

Se închide DN1A la Măneciu. Care sunt rutele ocolitoare

Din cauza unor lucrări de reparație la o trecerea...

A dispărut o bandă de circulație de pe Bulevardul Indepnendenței din Ploiești după noile marcaje rutiere [VIDEO]

Marcajele rutiere efectuate pe tronsul recent reabilitat al Bulevardului...
- Publicitate -