Nicio soluție la criza gunoiului din Prahova. Platformele de la blocuri, acoperite de munții de deșeuri – FOTO

1

A mai trecut o zi fără ca autoritățile să rezolve criza gunoiului. Vorbim aici de Consiliul Județean și ADI Deșeuri, care nu au avut nicio reacție după ce activitatea stației de tratare a deșeurilor de la marginea Ploieștiului a fost aproape blocată. Între timp, munții de gunoi din Ploiești au reapărut, iar în mai multe localități operatorii de salubritate nu și-au respectat graficul de ridicare a deșeurilor de la populație.

În Prahova, circuitul legal al gunoiului este unul foarte strict. Operatorii ridică gunoiul de la populație și îl duc la stațiile de transfer, respective la stația de tratare mecanico-biologică de la Ploiești. După procesarea deșeurilor, acestea sunt transportate la una din rampele ecologice din Prahova, în special la rampa Vitalia de la Boldești Scăeni.

Citește și Râdem, glumim, ne vaccinăm, înjurăm, dar un gunoi mai ridicăm și noi din Ploiești?

În ultima perioadă, acest circuit s-a blocat după ce stația de tratare a deșeurilor a limitat accesul operatorilor de salubritate, invocând ”calitatea foarte proastă a deșeurilor ajunse în STMB”.

Astfel operatorii de salubritate s-au trezit în situația de a nu mai avea unde să ducă deșeurile colectate de la populație, după ce au umplut și stațiile de depozitare temporară/sortare din localități precum Urlați sau Drăgănești.

La o săptămână după ce am tras un semnal de alarmă, ADI Deșeuri și administratorul stației de tratare mecano-biologică (STMB) Ploiești, care a limitat accesul la 1-2 mașini pe zi de operator (detalii AICI), nu au răspuns solicitărilor ziarului nostru.

În tot acest timp, munții de gunoi din Ploiești și din alte localități cresc văzând cu ochii, așa cum o dovedesc imaginile trimise de cititorii noștri:

Strada Anotimpului:

Bd. Republicii între nr 116 și 118 parcare:

Așa arată platforma de gunoi de pe strada Dr. Carol Davila in spatele Blocului 119C

 

 

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău