Criză majoră în Prahova. Operatorii de salubritate nu mai au unde duce gunoiul!

4

Criza gunoiului din Prahova a atins în aceste zile o cotă maximă. Operatorii de salubritate nu mai au unde depozita gunoiul ridicat de la populație.

În lipsa unor investiții majore în infrastructura de depozitare a deșeurilor din Prahova în ultimii zece ani, inevitabilul s-a produs: operatorii de salubritate nu mai au unde duce gunoiul ridicat de la populație.

Deja, toate localitățile din Prahova se confruntă cu această problemă, pentru că operatorii nu au mai putut respecta graficul de ridicare a deșeurilor menajere de la cetățeni.

Asta deoarece stația de tratare mecano – biologică (STMB) de la Ploiești a limitat accesul operatorilor de salubritrate la 1-2 mașini/zi invocând ”calitatea foarte proastă a deșeurilor ajunse în STMB” (foto-document la finalul textului).

În acest moment, conform surselor noastre, toate capacitățile de stocare a deșeurilor menajere din Prahova, inclusiv stațiile de transfer, sunt pline.

În plus, rampa ecologică de la Boldești Scăeni nu poate primi mașinile de gunoi direct de la operatori deoarece legislația de mediu impune tratarea deșeurilor menajere înainte de depozitare.

Dacă nu se va găsi rapid o soluție, iar autoritățile locale și județene nu se vor implica în rezolvarea crizei, Prahova se va transforma, la propriu, într-o uriașă groapă ilegală de gunoi.

Observatorul Prahovean a solicitat puncte de vedere de la ADI Deșeuri, APM Prahova și ANRSC.
Vom reveni cu detalii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

4 COMENTARII

  1. De ce nu mai au unde să ducă gunoiul? Pentru că ADI și ROSAL au făcut tot posibilul ca să blocheze colectarea separată a gunoiului și astfel cartoanele și peturile ajung să fie aruncate la groapa de gunoi biologic (resturi alimentare, vegetatie, frunze).
    Nu numai că nu se reciclează nimic, dar se și produce un volum colosal de deșeuri care pur și simplu umpu mult prea repede gropile de gunoi.

  2. Asa deodata ? Si pana acum nu s-au facut studii si prognoze pe termen scurt ?
    Hai fiti realisti…mai bine spuneati ca groapa este administrata de dl G…(psd) primarii din localitatile unde nu se mai ridica gunoiul sunt de la pnl…si tot asa…sa le fie rusine politicienilor astia incapabili de colaborare in beneficiul cetatenilor.

  3. Pai da! Dar când se făceau manevre cu gunoiul adus din alte tari (ex:Germania), ca să fie depozitat la noi în județ, nu își mai aduce nimeni aminte?… Ceea ce s-a întâmplat atunci, a fost „un tun” al iresponsabililor și cretinor care manevrează piața neagră!….. Acum ne plângem ca nu mai avem spațiu de depozitare? Looll

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău