Ce se întâmplă cu clădirea achiziționată în 2012, cu 900.000 de euro, de Hale și Piețe. Piață centrală din Ploiești a rămas o pată de rușine pe harta Prahovei

0

Fosta clădire PECO a fost achiziționată de SC Hale și Piețe, în 2012, cu aproximativ 900.000 de euro, la care s-au mai adăugat cheltuieli pentru recompartimentarea spațiului, decizie controversată la data respectivă având în vedere că piața centrală a Ploieștiului a rămas pata de rușine pe harta Prahovei.

Clădirea situată pe strada Văleni din Ploiești a fost achiziționată de SC Hale și Piețe în 2012, iar ulterior a fost închiriată, aici desfășurându-și activitatea Judecătoria Ploiești și Tribunalul Prahova. Chiria stabilită la nivelul anului 2013 a fost de aproximativ 16.500 de euro/lună fără TVA.

Decizia de achiziționare a fostei clădiri PECO a fost catalogată la acea dată una controversată, având în vedere că platoul Halelor Centrale arată jalnic.

Anul acesta, activitatea Tribunalului Prahova s-a mutat în noua clădire a Palatului Justiției, iar de la finele lunii octombrie fostul sediu PECO va rămâne o clădire goală.

Conducerea SC Hale și Piețe susține că, în luna septembrie 2021, clădirea a fost evaluată la valoarea de 1,2 milioane de euro.

„Deocamdată nu a preluat spațiul. Săptămâna viitoare are loc predarea – primirea, după care se va lua o decizie. Imobilul a fost evaluat, luna trecută, iar valoarea stabilită de un evaluator, autorizat ANEVAR, este de 1,2 milioane de euro. Una dintre variante este de a închiria clădirea, dar ne-am pregătit și cu evaluarea în cazul în care decizia va fi de vânzare”, a precizat Răzvan Lungu, directorul SC Hale și Piețe.

Posibila vânzare a clădirii a fost luată în calcul și de autoritățile locale, care au anunțat, încă din luna aprilie a acestui an, cam care ar fi planurile cu imobilul cumpărat, în 2012, cu 899.000 de euro, din care numai TVA-ul a reprezentat 174.000 de euro.

Asta în condițiile în care platoul Halelor Centrale din Ploiești arată jalnic de ani de zile, în ciuda promisiunilor că Ploieștiul va avea o piață modernă.

Citește și: FOTO: Cum arată piața din Câmpina (curată, aer condiționat/încălzită) versus platoul Halelor Centrale (jeg și caniculă/ger)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău