Documentul prin care Primăria Ploiești este somată să ia măsuri pentru a nu pierde 100 de milioane de euro!

0

Observatorulph.ro publică extrase din documentul transmis de conducerea ADR Sud Muntenia primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici, privind riscul ca Municipalitatea să piardă aproape 100 de milioane de euro pentru întârzierea proiectelor aprobate la finanțare europeană.

Observatorulph.ro a publicat în această dimineață articolul ”Nu asta am votat! Ploieștiul va pierde fonduri europene de 100 de milioane de euro iar subiectul este TABU în primărie” privind situația de criză în care se află autoritățile locale.

Primăria Ploiești înregistrează întârzieri foarte mari la implementarea a peste 20 de proiecte de infrastructură majoră în valoare de aproape 110 milioane de euro, din care 94,8 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile.

Acum, autoritățile locale sunt somate de ADR Sud Muntenia să acționeze rapid pentru a nu pierde sumele uriașe, care reprezintă bugetul de investiții al orașului pe 20 de ani.

Lista investițiilor aflate în pericol de a nu fi realizate
Pe lista proiectelor de investiții cate au primit aprobare la finanțarea din fonduri europene figurează:
– modernizarea străzii Grigore Cantacuzino prin lărgirea la patru benzi a tronsonului dintre Șoseaua Vestului și ieșirea spre Parcul Industrial unde se produc frecvent ambuteiaje,

– lucrări de anvelopare de blocuri și unități de învățământ precum Grădinița 23, Liceul Tehnologic Sf Apostol Andrei, Școala George Coșbuc,  Colegiul Național A. I. Cuza),

– modernizarea sistemului de iluminat public (pe traseul tramvaiului 101 și 102),

– realizare unui terminal multi-modal în locul mizeriei de autogară improvizată de ani buni pe strada Găgeni,

– reabilitarea depoului de tramvaie,

– realizarea unui drum de legătură între Gara de Sud și cea de Vest,

– modernizarea cartierelor Râfov și Pictor Rosenthal,

– construirea unei grădinițe noi pe strada Poștei.

Primarul Andrei Volosevici susține că s-a ajuns aici din cauza exploziei prețurilor materialelor de construcții, care i-a determinat pe câștigătorii licitațiilor să nu se prezinte la semnarea contractelor.

Cert este că dacă Primăria Ploiești nu găsește rapid o soluție pentru prelungirea termenelor de implementare a proiectelor respective, mai precis până vineri, 23 iulie, există riscul nu doar al pierderii fondurilor europene, ci și restituirii sumelor decontate pe unele proiecte, precum și al plății unor despăgubiri ori penalități.

Observatorulph.ro publică prima și ultima pagină a adresei ADR Sud Muntenia transmisă Primăriei Ploiești în care atrage atenția asupra riscului pierderii celor aproape 100 de milioane de euro!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău