În luna ianuarie a acestui an, Primăria Ploiești a reziliat contractul cu SGU, o societate din subordinea ei, un contract care presupunea trasarea și întreținerea periodică a marcajelor rutiere.

Nici nu este de mirare că acest contract nu a mai fost dorit, fiind suficient să ne amintim cum minți luminate trasau marcajele rutiere după metoda ”micțiunea bovinei masculine”:

Primarul Andrei Volosevici spunea că nu este admisibil să mai vadă în Ploiești ceea ce s-a întâmplat pe Bulevardul Independenței, după rezilierea contractului cu SGU urmând o licitație, care să rezolve problema în aproximativ o lună. Doar că, precum în povești, însă în sens invers, Făt Frumos nu a crescut într-o lună precum alții în trei ani, ci luna s-a transformat în jumătate de an. Intenția o fi fost bună, însă nu ai cum să nu te întrebi de ce se ia o măsură, când nu ai certitudinea că poți să aduci în loc ceva mai bun, într-un timp rezonabil?…

Așa cum spunea și primarul, poate pentru unii nu sunt importante aceste marcaje, însă realitatea dovedește contrariul, iar realitatea este dată și de numărul de accidente. La fel de adevărat este că, și dacă marcajele lipsesc, iar unele semne au fost furate sau sunt mascate de copaci. Există însă reguli de circulație pe care suntem obligați să le respectăm (ex: încetinirea la apropierea de o intersecție sau o trecere de pietoni, asigurarea astfel încât să fie evitate pericolele, acordarea priorității etc.).

Totuși, în cazul unui accident rutier, cei implicați pot invoca lipsa marcajelor, o trecere de pietoni ștearsă, un indicator mascat sau lipsă, ar putea fi circumstanțe atenuante în fața unui judecător. O linie continuă care a fost ștearsă poate face diferența în cazul unui viraj, în mod normal interzis în acea zonă. Dacă marcajul lipsește, șoferul ”vinovat” ar putea invoca acest aspect.

Vom continua această campanie pentru urgentarea refacerii marcajelor rutiere, așteptând totodată date noi de la Primăria Ploiești în privința stadiului licitației. Solicităm și punctul de vedere al Poliției Rutiere, care nu poate rămâne impasibilă în fața acestei situații.

1 COMENTARIU

  1. Putem demite acest primar liberal pentru, asa cum se scrie juridic, „neglijenta in serviciu”? Se apropie anul si acest primar liberal este platit sa prmeasca banii pe card, ca de muncit muncesc ….. masinile, ca el este, sigur. „ocupat”! Sa vina in mijlocul cetatenilor care l-au votat sa le afle necazurile vietii in municipiul Ploiesti! Inca o intrebare daca imi permiteti: de ce nu exista trotuar pe strada de intrare-iesire din municipiu, pe la Vega, adica de la Liceul Auto la hotarul cu comuna Blejoi?????? Mare investitie!!!! Trebuie un studiu de fezabilitate de 2-4 ani, un proiect de gandit 2-3 ani si 5-6 ani de executat, -adica mai mult. mult mai mult decat …. o autostrada! Iar voi reporterii … nu ziceti nimic!

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău