Tarife maximale pentru taxiuri, în Ploiești: 4,2 lei/km pe timp de zi, 42 lei pentru staționare – propunere

0

O călătorie cu taxiul la Ploiești ar putea să coste 4,2 lei/km. Cel puțin acesta este tariful maximal propus într-un proiect de hotărâre care a fost lansat, marți, în dezbatere publică.

Proiectul, publicat pe site-ul Primăriei Ploiești, prevede modificarea regulamentului de acordare, atribuire și eliberare a autorizațiilor de transport în regim de taxi.

Citește și: Taxiurile din Ploiești, obligatoriu de culoare albă. Amenzi de până la 25.000 de lei pentru „taximetriștii-pirat” – proiect

Proiectul vine la pachet și cu propunerea de majorare a tarifelor maximale practicate pentru transportul în regim de taxi.

Astfel, pe timp de zi, tariful maximal propus este de 4,2 lei/km, în condițiile în care în prezent cele mai multe companii practică un tarif de 2,19 lei/km – 2,39 lei/km.

Cât privește tariful maximal pentru staționare pe timp de zi acesta ar urma să fie de 42 de lei, în timp ce tariful maximal pentru staționare pe timp de noapte ar urma să fie de 45 de lei.

Cea mai mare creștere propusă este la tariful de staționare extraurban pentru care se propune 54 de lei, în timp ce pentru tariful maximal extraurban pe timp de noapte se propune 5,4 lei/km.

Precizăm că tarife maximale au fost aprobate și până acum la Ploiești, însă cele mai multe companii de profil au preferat să nu aplice tarifele maxime. Asta în condițiile în care biletul de călătorie cu TCE este de 2,5 lei/călătorie.

Propunere:

  • tarif pornire – 4,2  lei
  • tarif urban pe timp de zi – 4,2 lei
  • staționare urban pe timp de zi – 42.00 lei
  • tarif urban pe timp de noapte – 4,5 lei
  • tarif staționare pe timp de noapte – 45 de lei
  • tarif extraurban pe timp de zi – 4,9 lei
  • staționare extraurban pe timp de zi – 49 de lei
  • tarif extraurban pe timp de noapte – 5,4 lei
  • staționare extraurban pe timp de noapte – 54 de lei

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău