Taxiurile din Ploiești, obligatoriu de culoare albă. Amenzi de până la 25.000 de lei pentru „taximetriștii-pirat” – proiect

0

Un nou regulament de acordare și eliberare a autorizațiilor de transport în regim de taxi și dispecerat a fost supus în dezbatere publică la Ploiești. Dacă proiectul va fi aprobat, obligatoriu, taxiurile vor fi de culoare albă, iar la atribuirea autorizației vor obține punctaj maxim cei care au mașini noi, de preferat electrice sau hibrid. Totodată cresc amenzile, cea mai mare fiind de până la 25.000 de lei pentru practicarea activității taximetrie fără autorizație. 

Propunerea de regulament se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Ploiești – secțiunea Transparență decizională (Vezi AICI).

Propunerea vizează noi reglementări cu privire la regulamentul de acordare, atribuire și eliberare a autorizațiilor de transport în regim de taxi, a autorizațiilor taxi și a autorizațiilor de dispecerat de taxi.

„Principalele modificări vizează faptul că în criterii au fost introduse mașinile electrice și hibrid, norma de poluare este Euro 5 și s-a introdus culoarea albă pentru taxiuri. În plus, la prima acordare de licență mașina trebuie să fie nouă sau să nu fie mai veche de 5 ani”, a precizat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești.

Tot ca noutate, dacă proiectul va fi aprobat, persoanele care practică taximetrie fără autorizație de transport în regim de taxi sau fără autorizație de taxi în termen de valabilitate riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 25.000 de lei.

Un conducător auto poate practica activitatea de transport persoane în regim de taxi numai dacă îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

1. să aibă vârsta de 21 de ani împliniți;
2. să dețină permis de conducere categoria B valabil, cu o vechime de cel putin 2 ani ;
3. să fie angajatul operatorului de transport taxi, deținătorul taxiului sau este taximetrist independent și proprietarul taxiului;
4. să dețină certificat de atestare a pregătirii profesionale valabil;
5. sa fie apt din punct de vedere medical și psihologic;

(2) Dovada îndeplinirii condițiilor de la alin. (1) se face cu legitimația de serviciu, certificatul de înmatriculare al taxiului și ecusonul cu fotografie afișat vizibil la bord.

Numărul maxim de autorizații taxi care se eliberează pentru transport persoane în regim de taxi în municipiul Ploiești este de 980.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău