Parcări cu plată la bloc, de la 1 aprilie 2020, la Ploiești – VIDEO

0
parcare-locuri_e8dcb.jpg

parcare-locuri_e8dcb.jpg

Hotărârea aprobată la finele anului trecut, cu privire la parcările de la bloc, revine în actualitate. Aleșii locali ploieșteni au aprobat, joi, după o serie de amendamente, ca actul normativ să intre în vigoare de la 1 aprilie 2020. Prin urmare, cu această dată, parcările de la bloc din Ploiești ar urma să fie cu plată. 

După ce la finele anului trecut, aleșii locali ploieșteni au aprobat o hotărâre pe tema închirierii parcărilor de la bloc, în ședința de astăzi a Consiliului Local Ploiești au fost aprobate o serie de amendamente.

Principalul amendament este legat de faptul că persoanele care vor închiria locul de parcare de la bloc vor avea garanția că vor găsi locul liber doar într-un anumit interval orar.

Astfel, în timpul ședinței, s-a aprobat ca locul de parcare cu plată să permită parcarea mașinii de luni până vineri, între orele 16.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica să fie permanent. 

Cu alte cuvinte, chiar dacă ai închiriat locul de parcare, între orele 08.00 – 16.00 aici pot parca și alte mașini.

Citește și: Tarife pentru parcările de la bloc, din 2020, în Ploiești

O astfel de măsură a stârnit un val de reacții din partea ploieștenilor, care spun că închirierea unui loc de parcare ar trebuie să limiteze definitiv accesul altor autoturisme în zona respectivă.

Tot în timpul ședinței s-a precizat că rămâne în sarcina administratorilor de bloc să efectueze o centralizare a numărului de cereri pentru locurile de parcare.

Conform amendamentelor făcute în timpul ședinței, proiectul ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie 2020.

Conform proiectului aprobat în luna decembrie 2019, taxa de parcare în zona A este de 150 de lei/an, în zona B – 140 de lei/an, în zona C – 130 de lei/an, iar în zona D – 120 de lei/an.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău