usi-termopan.jpg

Povestea ușilor din termopan care au ajuns la etajul III al noului sediu al Primăriei, acolo unde sunt birourile Direcției de Urbanism și ale Direcției de Comunicare, poate fi trecută, într-o primă fază, drept o enigmă. Inițial, nimeni nu a avut o explicație cu privire la cine anume a pătruns cu ușile din termopan în imensa clădire a Primăriei Ploiești și cum de a fost posibilă montarea lor. Cert este că, la scurt timp, s-a produs inevitabilul. Fără un acord prealabil din partea proprietarului clădirii, în speță al Primăriei Ploiești, administratorul imobilului, ASSC, a dispus demontarea ușilor, care stau acum sprijinite de unul dintre pereții imobilului.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu noul sediu al Primăriei Ploiești, clădire situată în zona sensului giratoriu de la Catedrală, imobilul pare a fi mai degrabă imaginea perfectă a unei „fortărețe din sticlă”. La intrarea principală din clădire, care dă spre Camera de Comerț, mai mulți polițiști locali, dar și angajați ai serviciului de pază au ca atribuție identificarea, pe bază de legitimație sau de act de identitate, a persoanelor care intră în imobil. În plus, atât în interior, dar și în exteriorul clădirii sunt montate mai multe camere de luat vederi care pot să ofere imagini cu persoanele care pătrund în acest spațiu al administrației locale. În ciuda acestui sistem de pază, inițial nimeni nu a avut o explicație cu privire la apariția ușilor din termopan de la etajul al III-lea al clădirii. Ulterior, lumea a arătat cu degetul spre Direcția de Urbanism. Confirmarea a venit chiar din partea personalului instituției, care nu a mai dorit, însă, să facă lumină și cu privire la cine anume a adus ușile la etajul al III-lea.

Reprezentanții Direcției de Comunicare au susținut că singurul care poate oferi o astfel de explicație este administratorul clădirii, în speță ASSC.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

,,Noi, ca administratori ai clădirii, am fost solicitați de către proprietar să facem niște recompartimentări. Însă acea recompartimentare de la etajul III al clădirii nu era în plan. Modificarea nu este una care să aducă atingeri la structura de rezistență. Problema este că, în cazul unor recompartimentării, trebuie să se știe dacă se menține în totul autorizația pentru stingerea incendiilor eliberată de către ISU Prahova", a explicat Dan Dinu, directorul ASSC, instituție care este administrator al noului sediu al Primăriei Ploiești.

De aceeași părere este și primarul Adrian Dobre, care susține că arhitectul șef al Ploieștiului ar fi dorit o recompartimentare al unui spațiu, lucru care a avut loc fără un acord prealabil.

„A dorit o recompartimentare, neexistând acordul meu și neexistând, de asemenea, un punct de vedere pe problema riscului de incendiu, bineînțeles că acestea au fost demontate”, a susținut Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, referitor la ușile care au apărut la etajul al III-lea al clădirii. Edilul a precizat că în cazul persoanei care a derulat o astfel de lucrare se va stabili dacă trebuie sau nu să fie sancționată.

„Important este că ele nu au fost montate și că nu se pune în discuție planul privind securitatea la incendiu”, a mai precizat Dobre.

Arhitectul șef al Ploieștiului, Cristina Herția, susține că, prin această lucrare, „s-a dorit închiderea acelui spațiu și la dorința femeilor care fac curățenie să aibă și dânsele un spațiu al lor închis în care să-și țină mături și așa mai departe și în care, de exemplu, că tot s-a vorbit de fumat, fumatul mai ales de țigări, de exemplu, cu încălzire este absolut legal în instituții publice”.

Una peste alta, primarul Ploieștiului a susținut că va solicita o notă explicativă de la personalul Direcției de Urbanism cu privire la ușile din termopan. 


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.