- Publicitate -

Constantin și-a schimbat culoarea. Scandalul se mută la PSD!

Data:

Distribuie articolul:

De

De la momentul publicării primelor articole din serialul Consiliul Subteran, s-a produs un singur eveniment notabil: consilierul Silviu Constantin a trecut de la PDL la PSD. De ce? Pentru că Ordonanța îi permite, Roberta îi cerea demisia, iar Iulică primarul, date fiind gafele uriașe pe care le-a făcut în ultimii doi ani, are nevoie ca de aer de o majoritate confortabilă. Motiv pentru noi să publicăm al treilea episod al serialului Consiliul Subteran.

- Publicitate -

Și totuși, în ciuda saltului ideologic uriaș făcut, și a acoperirii anti-anchetă pe care o reprezintă partidul lui Ponta zilele astea pentru unii loviți de belele, Silviu Constantin ia cu el în organizația PSD Ploiești și o mare, dar mare, problemă. Atât de mare încât punem pariu că atunci când i-a semnat adeziunea de membru, domnul primar Iulian Bădescu, președintele organizației, nu a luat în calcul ce efecte devastatoare va avea proaspăta achiziție atât asupra administrației sale, cât și a organizației politice de bază care l-a scos primar. Așadar, să-i arătăm, ca să nu spună că n-a fost informat temeinic, zicem noi. În articolele anterioare, atât subsemnatul, cât și Cătălin Stavri de la Stop Infractori, arătam cum domnul consilier Silviu Constantin se află într-o situație dificilă cel puțin în rapot cu ANI. Acesta a omis în repetate rânduri să treacă în declarațiile de avere și interese calitățile deținute în mai multe firme. Ceea ce ne face pe noi, ziariștii, să credem că este mai mult decât o “simplă” omisiune și că vorbim despre un fals în declarații de toată frumusețea.

Ei bine, documentările aveau să ne arate că domnul Constantin are ce acoperi prin eludarea legii în cazul completării declarațiilor de avere/interese. După cum ați aflat de AICI, frații Constantin: Silviu – consilierul și David – afaceristul, sunt implicați în afaceri profitabile. Dintre acestea, de departe cele mai profitabile sunt cele derulate prin firmele:

  • SC John Evans SRL firmă care a închiriat spațiile comerciale cele mai bine plasate ale stadionului Ilie Oană în condiții dubioase și la un preț suspect de mic. Asociați 50% – 50%:  David Constantin și Mircea Catană – partener în afaceri al lui George Botez, influent consilier local, fost președinte al PNL Ploiești, de săptămâna trecută simplu consilier local PSD. Dacă le-ați uitat, detaliile afacerii le găsiți AICI și AICI
  • SC Esrom Advertising SRL – firma care deține monopolul panotajului stradal în Ploiești începând din anul 2006 a cărei exclusivitate a fost prelungită cu 10 ani în 2012. detalii AICI

După cum observați, cele două ultra-profitabile afaceri ale fraților Constantin au un element comun: patrimoniul Ploieștiului. Spunem asta deoarece la scurt timp după ce a intrat în posesia spațiilor de la Stadion, John Evans a subînchiriat spațiile (categoric pe bani mai mulți decât plătește chirie către SGU) unor companii controlate, printre alții, de domnul consilier local PSD George Botez și alți câțiva afaceriști locali cu nume sonore. Acolo funcționează acum pub-ul suporterilor FC Petrolul – Yell Pub și salonul de nunți Ambasador Luxury Events, firme care în loc să plătească o chirie decentă SGU – societatea consiliului local, plătesc acești bani interpusului John Evans. Adică, în opinia noastră, firma John Evans încasează banii pe care ar fi trebuit să-i încaseze SGU!
Tot așa cum arătam în articolele anterioare, Silviu Constantin apare în mai multe acte drept reprezentant al SC Esrom Advertising SRL, firmă căreia în 2012 Consiliul Local (CL) Ploiești i-a prelungit pe 10 ani exclusivitatea panotajului out-door din Ploiești – în condiții neclare, spunem noi.
În timpul documentărilor aveam să descoperim elemente care arată că între John Evans și Esrom Advertising există mai mult decât o asemănare până la confundare în modul în care fac milioanele: închiriază/concesionează un bun al Ploieștiului la o cotație sub prețul pieței sau în condiții dezavantajoase pentru municipalitate ca apoi să îl subînchirieze/închirieze cu profituri substanțiale.
De asemenea, am vrut să vedem care sunt motivele misterioase pentru care aceste firme beneficiază de o îngăduință incredibilă, adeseori suspectă, din partea angajaților primăriei prin comparație cu restul de câteva mii de firme care funcționează în Ploiești. Și, credem noi, le-am aflat. Iată un prim motiv cât se poate de bun și plauzibil. Actualul consilier PSD Silviu Constantin este membru al Comisiei 1 a CL, care poartă titulatura: Comisia de buget finanțe, control, administrarea domeniului public și privat, studii, strategii si prognoze”. Acest lucru este cunoscut de toți cei 26 de colegi din consiliu, de Iulian Bădescu. De ce spunem asta? Simplu: în campaniile electorale este imposibil să te afișezi out-door legal în Ploiești, dacă nu ai un contract cu firma Esrom Advertising. Adică să treci pe la biroul “reprezentantului legal” al lui Esrom, Silviu Constantin, și să închei un contract. Măcar din acest motiv – toți știu cu ce se ocupă domnul Constantin în timpul în care nu participă la ședințele din plen sau din Comisia 1 – situația ar fi trebuit lămurită de consilierii locali în consiliu. Ne referim la incompatibilitatea clară între calitatea de reprezentant al Esrom Advertising și aceea de membru al Comisiei 1 a domnului Constantin. Singurul eveniment notabil la prima ședință care a avut loc după ce noi am expus situația, a fost anunțarea apartenenței la PSD a fostului consilier PDL. El a rămas în continuare membru al comisiei care avizează, printre altele, și legalitatea publicității out-door în Ploiești.
Iată așadar o primă pistă serioasă pentru subordonații domnului chestor Viorel Dosaru care, din câte am înțeles de la sursele noastre bine informate, ar fi deschis “din oficiu”un dosar de cercetare a situației descrise de noi în articolele anterioare: este sau nu prejudiciat bugetul Ploieștiului de către dubla calitate (reprezentant legal al unei firme aflată în relații comerciale cu primăria Ploiești și consilier, membru al unei comisii care reglementează însăși obiectul principal al colaborării) a consilierului PSD? Această întrebare este adresată, de asemenea, și ANI, Curtea de Conturi și/sau Parchete/DNA. Bineînțeles că situația colegului lor poate fi oricând subiect de interpelare în ședințele CL din partea oricărui consilier căruia îi mai pasă de interesele celor care l-au votat. Dacă nu, măcar așa de sanchi, să vadă reacția domnului primar al municipiului ploiești Iulian Bădescu și a doamnei secretar Oana Iacob, păstrătorul legalității în CL Ploiești.
Ceea ce am scris mai sus este un mizilic prin comparație cu ce urmează, deci atenție. După cum bine a descoperit colegul Stavri, cei doi frați, David și Silviu Constantin, au o combinație care trebuie urgent lămurită că iarăși pute a (cel puțin un) conflict de interese de-ți mută nasul din loc. Citez din articolul de pe www.stopinfractori.ro: “Constantin David Cristian este administrator al SC Esrom Bild Werbung, unde persoană juridică asociată este Esrom Advertising al cărei reprezentant este consilierul PDL Constantin Silviu Sorin”. Adică lucrurile stau cam așa: fratele Silviu – consilierul PDL de ieri, PSD de azi – apare la Registrul comerțului drept “reprezentant legal” – adică persoană cu putere de decizie într-o companie – al firmei care este “asociat unic” al altei firme unde fratele său, David, este administrator.
Foarte tare este faptul că firma a fost înființată pe 20 iunie 2012, adică imediat după ce fratele Silviu a fost ales, prin votul dumneavoastră, consilier local la Ploiești. Și unde e problema?, vor spune cârcotașii.
Păi aici: la mai puțin de un an de la asocierea în această formă a celor doi frați în Esrom Bild, SGU Ploiești – societate a CL Ploiești din care face parte, așa cum nu ne săturăm să o spunem, fratele Silviu – încearcă prin eludarea procedurilor și legii –  să închirieze spațiile comerciale ale stadionului Ilie Oană. Procedura este anulată ca urmare a articolelor scrise pe această temă de colegul meu Marius Nica. Ce a scris Nica de a l-a forțat pe Donald să anuleze procedura, află de AICI.
Funcționând întocmai ca o marionetă – lucru pe care nu l-am înțeles la vremea respectivă dar are un nou sens acum  – directorul SGU Donald Nicolae, reia procedura, de data asta cu “respectarea prevederilor legale” dar ce să vedeți, surpriză!!! La noua procedură participă fix aceleași firme, care câștigă fix aceleași spații la fix aceleași prețuri (subevaluate continuăm să susținem noi) ca și în procedura anulată. Tot la fel cum spuneam, dintre firmele participante, cele mai bune spații au fost adjudecate de John Evans SRL – firmă înființată cu două, trei luni înainte. Ca totul să fie clar și oblu, la scurt timp John Evan a subînchiriat spațiile închiriate atât de ieftin de la SGU unor firme controlate, așa cum spuneam, de consilierul George Botez și alți câțiva afaceriști locali.
Să mai discutăm și despre faptul că, de exemplu, numirea domnului Donald Constantin ca director general al SGU a depins foarte mult și de bunăvoința consiliului din care fac parte domnii Constantin și Botez, proaspăt membrii PSD?
Ei bine, cu John Evans ăsta credem noi că e beleaua mare. De ce? Păi încă n-am descoperit încă la ce capitol al Noului Cod Penal se încadrează situația următoare: la o licitație organizată de o firmă a CL Ploiești participă și câștigă o firmă, să-i zicem John Evans. În această firmă care este asociat cu 50% David Constantin, fratele consilierului local Silviu Constantin. Care David este administratorul unei alte firme, să-i zicem Esrom Bild Werbung. În această firmă fratele său, Silviu, consilierul, este reprezentant legal al asociatului unic, adică persoană de decizie. Atunci când spunem asociat unic ne referim la Esrom Advertising, firma care deține monopolul publicității stradale din Ploiești. Din această dublă ipostază, domnul Silviu, consilierul, și-a manifestat îngăduința pentru numirea domnului Donald Constantin în funcția de director al SGU, firma consiliului local care i-a închiriat atât de ieftin spațiile de la Stadion firmei John Evans. Tot din această dublă ipostază domnul Silviu, consilierul, reglementează publicitatea out-door din Ploiești.
Că această dublă ipostază îl pune cel puțin într-o situație de incompatibilitate clară pe fratele Silviu, consilierul, ne este foarte clar nouă, ziariștilor, și celor câteva mii de cititori care au accesat articolele. Primarului Iulian Bădescu, consilierilor locali, secretarului Oana Iacob sau prefectului Rodica Paraschiv, nu le este clar pentru că altminteri ar fi luat cele mai mici măsuri. Pe cale de consecință așteptăm de la Poliție, ANI, Parchet, DNA, Curtea de Conturi, o lămurire imparțială a situației. Ne revedem cu episodul IV, că avem marfă cât cuprinde.

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

spot_img

Exclusiv

Imagini superbe cu Ploieștiul văzut din turnul cu ceas al Halelor Centrale

Ne-au parvenit la redacție imagini în exclusivitate cu Ploieștiul...

Cine este responsabil de incendiul din Ploiești pentru care a fost emis un mesaj RO ALERT

Vinerea trecută, un incendiu a izbucnit într-o hală dezafectată...

Nași, fini, afini și prieteni ai lui Andrei Volosevici, plătiți regește din banii ploieștenilor. Primărie de cumetrie

Peste un milion de lei, din banii ploieștenilor. Atât a plătit primăria Ploiești și instituțiile subordonate pentru neamurile și apropiații primarului Andrei Volosevici, în anul fiscal 2022, sub formă de salarii, prime, sporuri și idemnizații.

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Întreruperi de energie electrică în Ploiești și Prahova în perioada 20-24 mai. Zonele afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Medicul Alin Scarlat: Cum influențează activitatea fizică longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Primărie de cumetrie. Schema prin care Volosevici și-a angajat fini, afini, prieteni

Jurnaliștii Marius Nica, Mihai Nicolae și Claudiu Vasilescu au...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

ANAF modifică „Adeverița de venit”. Va exista și o adeverință pentru persoanele fără venit

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va schimba actuala...

A apărut mierea cu foiță de aur! Cât costă produsul

Mierea este un produs cu tradiție în România. La...

Se schimbă vremea. Când vin ploile

Deși suntem în pragul verii, temperaturile continuă să fie...
- Publicitate -