- Publicitate -

De ce nu-mi doresc să fiu un câine plimbat prin Parcul Municipal Vest Ploiești

Data:

Ce înseamnă pentru voi ”Viață de câine”? Percepția multora este dată de locul în care trăiește câinele, dacă are un ”stăpân” bun sau nu. Fiecare animăluț cu norocul lui…  Astăzi, citind un comunicat al Primăriei Ploiești, am căzut flasc pe gânduri, printre aceste gânduri aflându-se și acela în care am încercat să mă pun în pielea unui câine. Și nu orice fel de câine, ci unul care ar ajunge în Parcul Municipal Vest, acea pârloagă care ar fi trebuit să fie un parc, o oază de verdeață în partea apuseană a orașului.

- Publicitate -

Parcul Municipal Vest a fost inaugurat în urmă cu aproape 8 ani, în 2016. Și a fost o inaugurare cu scandal, urmare a unui proiect în care s-au tocat 70 milioane lei, din care aproape 50 milioane au venit din fonduri europene. Pentru că termenul de finalizare nu a fost respectat, Primăria a plătit lucrările de după acel termen, în valoare de 22 milioane lei.

Au fost anchete, ceva circ public și cam atât. Nu s-a mai întâmplat nimic concret. Cert este că am rămas cu pârloaga pe cap, în sensul în care nu poți să numești parc un maidan cu câteva alei, două parcări, câteva băncuțe și o scenă unde nu se produce niciun eveniment, mă rog, niciunul relevant.

Înainte de a vă spune de ce nu vreau să fiu un câine plimbat prin acest pseudo-parc, reproduc textul comunicatului de astăzi al Primăriei Ploiești:

- Publicitate -

”Primăria Municipiului Ploiești în parteneriat cu Weatherford România organizează o activitate destinată promovării voluntariatului ecologic, care vizează plantarea de copaci în incinta Parcului Municipal Vest, sâmbătă, 06 aprilie 2024, începând cu ora 10.00.

Cu acest prilej, va fi sărbătorită Ziua Pământului, iar acțiunea va implica și organizarea unor activități recreative, destinate celor mai mici voluntari ecologici ploieșteni, respectiv ateliere de desen și pictură pe față, răsplătite cu baloane colorate și cu multe alte surprize.

Astfel, îmbinând utilul cu plăcutul, demonstrând grijă pentru comunitate și responsabilitate față de mediul înconjurător, participanții la acest inedit proiect ecologic vor putea, în finalul activităților de plantare arbori, să petreacă momente frumoase și relaxante la un picnic în aer liber, alături de familie și prieteni.

- Publicitate -

Continuăm împreună să facem diferența, pentru a îmbunătăți mediul înconjurător și pentru a crește dimensiunea verde a locului în care trăim!

Îmi place maxim finalul… ”Continuăm împreună să facem diferența”. Ziceți și voi, dacă fetele de la comunicare din Primăria Ploiești nu au umor… Diferența față de ce, de cine? Dacă s-au referit la un alt parc din Cluj (vezi AICI), atunci diferența e clară, doar că nu ne avantajează deloc 😊

Să lăsăm Clujul cu Bocul lui și să revenim la Ploieștiul și la Boacăna lui din Primărie. Știți câți arbori sunt acum în Parcul Municipal Vest Ploiești? Țineți-vă bine: PESTE 20.000! Ați leșinat la umbra lor?

Conform unor date publicate în urmă cu puțin peste un an (citește AICI), în 2022, erau 19.000 de copaci plantați în acest parc. Ințial au fost puțin peste 3.000, dar hărnicia, implicarea și aplombul și ce mai vreți voi au ridicat numărul la peste 20.000, pentru că s-au mai plantat și în ultimul an.

- Publicitate -

Nu se vede pădurea de copaci!… zice o vorbă românească. Înlocuind Luceafărul cu copacul, Eminescu ar fi zis… ”azi îl vedem și… nu e”.

Copacii nu sunt pentru că… nu sunt. Nu rezistă. Am fost cu un bun prieten, reprezentantul unei companii americane în România, care a vrut acum câțiva ani să planteze sute de arbori în acest parc. I-am explicat că până în acel moment tot ceea ce s-a plantat… s-a uscat. Omul a insistat și a plantat împreună cu ai săi colegi. Nicio surpriză… nu a tercut mult timp și s-au uscat și copăceii americanilor.

Și s-au tot plantat, că doar de aia pe hârtie sunt peste 20.000 în 8 ani. A ieșit de un parc unde, pe lângă tentativa de plimbare a copiilor în parc, în sezonul cald poți câștiga un premiu constând într-o insolație sau într-un atac vascular cerebral de toată frumusețea.

- Publicitate -

Seara, câțiva temeraro se încumetă la o alergare pe aleile parcului. Alții își plimbă câinii, care din nefericire nu au unde să ridice și ei un picioruș, motiv pentru care am și pus titlul acestui text.

Glumă… glumă, dar vă sfătuiesc să fiți cu ochii în 4, dacă vă plimbați prin Parcul Municipal Vest. Ursul din Ploiești nu a fost încă prins și nu este exclus să stea tupilat pe după cei peste 20.000 de copaci. Și unde mai pui că Primăria Ploiești tot insistă să planteze, în loc să plătească un specialist sau mai mulți, care să vină cu o soluție viabilă. Abia apoi să facă apel la diverse firme și să planteze ceva ce nu se va mai usca.

Dar, e campanie, așa că ce mai contează dacă ne prefacem că plantăm un salcâm. Tot ”fâsâiala” porcului răsare și se ridică mândră până la cer… Doar primăria crede că miroase a parfum fin.

- Publicitate -

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

5 COMENTARII

  1. N-am inteles cum ajungi in parc daca nu ai masina proprie. Ca de la Gara de Vest pana acolo mananci o paine ardeleneasca. Daca te apuca ploaia unde te adapostesti? Daca te ” trece ” unde te duci? Si inca ceva: ” geniul ” care a ales locul asta n-a intrebat specialisti in horticultura si pomicultura daca se poate planta ceva acolo?

  2. Interesant articolul. Totuși cum explicați că sunt destui care se plimbă și fac sport în respectivul parc? Desigur, sunt multe de îmbunătățit acolo, știu asta fiindcă merg cu bicicleta acolo din ziua în care s-a deschis.

    Sau cumva acest articol este scris la comanda vreunui dezvoltator imobiliar, doar, doar decide lumea că în loc de „pârloaga” aia să se construiască un rezidențial?

    Fiindcă prea bateți apa în piuă cu parcul ăsta…

  3. Am fost duminica in Parcul Bucov! Lume ca de 1 Mai cu autoturisme de nu au incaput in ceea ce se numesc de catre Primaria Ploiesti „parcari”. Cu toate ca parcarile erau pline pe la 13.30- 14 cand al plecat din parc, reprezentantii Primariei inca mai luau de la automobilisti 12 lei de parcare pentru o parcare care nu mai avea locuri libere! Halal administratie de municipiu Ploiesti!

  4. Sa nu mai zicem ca in partea sportiva de parc, ultima parte a parcului este plina de căpușe din cauza animalelor salbatice de pe camp (iepuri,fazani)

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

Video-caricatură: Volosevici, primarul-selfie: ”Pe mine nu o să mă vedeți…” VIDEO

Invitat în podcastul ”O întoarcem ca la Ploiești”, primarul...

Primele declarații ale lui Laszlo Balint, noul antrenor al Petrolului Ploiești

Laszlo Balint, noul antrenor al Petrolului Ploiești, a efectuat...

Bătrâna magnolie de la Câmpina a înflorit, anul acesta, pentru a 106-a oară

Una dintre cele mai mari și mai „bătrâne” magnolii...
- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova în perioada 8-12 aprilie. Localitățile unde se fac intervenții

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Video-caricatură: Volosevici, primarul-selfie: ”Pe mine nu o să mă vedeți…” VIDEO

Invitat în podcastul ”O întoarcem ca la Ploiești”, primarul...

Primele declarații ale lui Laszlo Balint, noul antrenor al Petrolului Ploiești

Laszlo Balint, noul antrenor al Petrolului Ploiești, a efectuat...

Bătrâna magnolie de la Câmpina a înflorit, anul acesta, pentru a 106-a oară

Una dintre cele mai mari și mai „bătrâne” magnolii...
- Publicitate -