Nu știm cum face Emil Boc în Cluj Napoca, dar știm cum nu face Andrei Volosevici în Ploiești. Glumeam… Știm ambele variante și ar fi păcat să nu le știe și ploieștenii. Primăria Cluj Napoca tocmai a finalizat și inaugurat Parcul Armătura. Ce nume ciudat pentru un parc atât de frumos. E drept că cel de la Ploiești se numește Parc Municipal Vest, dar păstrând proporțiile ar fi trebuit să se numească ”Holender”.
A costat 18 milioane de lei și a fost realizat pe fonduri europene. De lei, da? Și Parcul Municipal Vest Ploiești a costat tot 18 milioane… dar de euro. De unde și diferența: al lor e superb, al nostru e mare. Niște ”săraci” clujenii, dacă s-au zgârcit la ceva de 5 ori mai ieftin, la cursul zilei. Noi, ploieștenii, ne permitem să facem o pârloagă arsă de soare și nici să nu ne pese de bani. Opulență și aroganță, zic! E drept că maidanul nostru are vreo 52 de hectare, pe principiul tradiției locale, ”decât puțin și bun, mai bine mult și prost…”
Iată ce au în cap cei din administrația publică din Cluj Napoca, în condițiile în care chiar au ceva în cap
– suprafață de 3,25 ha, unde au fost plantați 205 arbori noi
– revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului – în zona Parcului
– modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului
– realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş
– mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete / trotinete electrice, sistem de iluminat cu tehnologie LED
– rețea wireless cu acces gratuit la internet
– amenajare zone de joacă, alei pietonale, terenuri de sport etc.
Până în 2030 vor planta peste 100.000 de arbori. Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții.
Să nu fim cârcotași! Și la Ploiești au fost revitalizate malurile Dâmbului. Vedeți detaliile AICI. Sau, mai bine, nu vedeți nimic, ca să nu vă doară ochii
Parcul Armătura este realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea totală a investiției este de 18.703.513,99 lei cu TVA.
Galerie foto Primăria Cluj