- Publicitate -

„Deținuții și gardienii” la școlile din Ploiești. De ce ninsoarea este coșmarul profesorilor și al directorilor de școli

Iarna și zăpada au devenit probleme mari în ultima perioadă, deși țara noastră a avut ierni și zăpezi dintotdeauna. Nu vorbim în articol, despre problemele administrației locale, ci despre ce înseamnă venirea zăpezii pentru școli și licee.

- Publicitate -

Din punct de vedere al școlilor, din păcate, venirea zăpezii este similar cu „o serie de noi probleme și responsabilități în plus față de cele curente.”

Nu cred că generațiile noastre au avut de a face cu problemele de acum când, o simplă joacă în zăpadă în curtea școlii poate provoca o mulțime de neplăceri. Puțini știu cum este în ziua de astăzi și nici nu-și imaginează cu ce se confruntă profesorii în zilele de iarnă.

Concret, să presupunem că unul dintre elevii unei școli, orice școală… din orice oraș din țara asta, cade în curtea școlii în pauză pe gheață și își rupe piciorul. În această situația școala răspunde, părinții elevului putând reclama faptul că era responsabilitatea școlii ca elevul să nu se accidenteze!

- Publicitate -

Altă situație ipotetică: Un elev, în joacă, în pauză, face un bulgăre de gheață și îl aruncă în capul unei colege rănind-o. Și în această situație școala răspunde! Părinții elevei rănite se pot îndrepta împotriva școlii.

În ziua de astăzi, când hățișul legislativ este stufos și când totul este interpretabil, autoritățile din unitățile de învățământ sunt nevoite să își ia toate măsurile de siguranță pentru a nu fi trase la răspundere de reprezentanții legali ai elevilor care se pot îndrepta foarte simplu împotriva școlii pentru a cere daune.

Citește și: E iarnă în sfârșit! Lăsați copiii să iasă la zăpadă! De câte ori au ocazia să facă asta?

Pare greu de crezut pentru noi, cei care am trăit alte vremuri. Atunci ce se întâmpla între elevi, era între elevi. Când ne băteam cu zăpadă în curtea școlii și profesorii aveau doar grija să nu ne luăm cu prea multă joacă și să nu auzim soneria care anunța începerea orelor. Nu-și punea nimeni problema atunci de rănit, accidentat sau dat în judecată.

- Publicitate -

Cadrele didactice din ziua de astăzi au mult mai multe ipoteze la care trebuie să se gândească, pe care trebuie să le prevadă și să le ia în calcul. Altfel se pot trezi cu implicații juridice care sunt greu de înțeles pentru cineva din afara sistemului.

Și, din această cauză, elevii ajung să se considere „la pușcărie” atunci când vine zăpada. Dar niciunul nu se gândește la implicațiile jocurilor lor, în contextul legislației actuale. Nici nu ar avea de ce, sunt doar copii…

Practic ce se întâmplă? Legiuitorii, deși nu asta au intenționat, au stricat bucuria iernii, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Primii se simt prizonieri iar ceilalți gardieni. Și din vina cui? Din vina sistemului și a părinților șmecheri care simt că au dreptul să dea în judecată școala pentru lipsa de educație a copiilor lor. Profesorilor le este teamă, pe bună dreptate, că oricând, pentru orice, se pot trezi cu plângeri sau acțiuni în judecată din partea părinților. Și atunci își iau toate măsurile ca să nu fie puși în această situație.

- Publicitate -

Îi poate condamna cineva? Cu siguranță într-o societate în care guvernează banul, tupeul și lipsa crasă de bun simț, este cel mai bine că procedează așa. Păcat însă de copiii cărora le sunt furate micile bucurii ale vârstei!

Corina Matei
Corina Mateihttps://www.observatorulph.ro/
Corina Matei lucrează în presă încă din 2001. A trecut prin toate ramurile presei scrise: monitorizare, analiză și consultanță de imagine. Din 2007 și până în 2022 a lucrat la Ziarul Financiar. În februarie 2021 s-a alăturat echipei noastre redacționale, ca autor colaborator, și a pus bazele site-ului vacanta-ta.ro, divizia de vacanță a Grupului Observatorul Prahovean. Din 2022 a renunțat la presa centrală pentru a se dedica în întregime proiectelor dezvoltate în cadrul Observatorului Prahovean.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Cartierul Dallas din Ploiești urmează să fie demolat. Doar opt familii au prioritate la locuințele sociale. Ce se întâmplă cu restul?

Cartierul Dallas din Ploiești, apărut în apropierea Gării de Vest, lângă conductele de termoficare ale orașului, urmează să fie demolat pentru a face loc...

Un alt motiv pentru care Ploieștiul este un oraș eșuat: oamenii care locuiesc aici

Ploieștiul este departe de a arăta sau a fi administrat pe măsura așteptărilor locuitorilor care, ani la rând, au fost alimentați doar cu promisiuni. Citește...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Ploieștenii își doresc mai multe amenzi. Ei cred că doar așa ne vom civiliza

Articolul cu Poliția Locală, care a amendat un cetățean pentru aruncarea gunoiului în stradă, a arătat că ploieștenii își doresc mai multe amenzi. Toți...

CNAIR: Posibile întreruperi la emiterea rovinietei și peajului

CNAIR informează că, în data de 16.03.2023, în intervalul orar 00:05 - 01.00, ca urmare a unor activități programate, de upgrade al SIEGMCR, emiterea...

Dar unde bun simț nu e, nimic nu e… Nici curățenie! – FOTO

Un cititor al observatorulph.ro ne-a trimis mai multe imagini cu o zonă din Ploiești care a fost igienizată anul trecut, însă a ajuns în...

Când se trece la ora de vară. Vom da ceasul cu o oră înainte

Echinocţiu de primăvară 2023, fenomenul care marchează începutul primăverii astronomice, are loc luni, 20 martie 2023, la ora 23.24 (ora României). Trecerea la ora...

Firmele pot găsi forță de muncă în rândul deținutelor de la Penitenciarul Târgșor

Deținutele de la Penitenciarul Târgșor au posibilitatea încheierii unor contracte de prestări servicii, având ca obiect folosirea la muncă, în condiții avantajoase. Conducerea centrului...
Emisiuni
- Publicitate -