După mintea lui Cîțu, România poate să depășească și Elveția la ciocolată… pentru că știm să ne facem de cacao

0

De câteva zile, mulțumită unor prieteni care au grijă să îmi mențină buna dispoziție, primesc printscreenuri ale unor postări care în au în prim plan pe bietul premier interimar, Florin Cîțu. Înclin mai degrabă să plâng, pentru că de râs nu mai este… Încerc să găsesc totuși o explicație pentru acest delir.

Nu știu exact cine postează pe pagina PNL, deși după cum s-a autopromovat în ipostaza de Superman, puerilitatea lui Cîțu mă determină să îl suspectez că el ar fi la originea postărilor și pe pagina partidului. Nu m-ar mira să pună din când în când și câte un print screen, atunci când trece de un nivel mai greuț în Candy Crush.

Dar nu, nu este el autorul postărilor. Știu că are o echipă de PRiști, care se ocupă cu asiduitate de distrugerea imaginii acestui individ. Sincer, nu ar fi avut prea mult de distrus, fiind suficient să publice citate din inepțiile pe care le debitează la fiecare apariție publică sau să de share de la ce postează pe pagina personală.

Dintre toate inepțiile, două se califică pentru postările anului (foto la final): ”Trecem iarna cu bine” și ”Am depășit Ungaria la PIB, urmând să depășim și Polonia!” Na, ofticoșilor, ce viteză a prins Cîțu! Ori omul chiar e Superman sau Speedy Gonzales, ori niște nenorociți i-au umblat la frâne și acum depășește tot ce nimerește în cale, neputând să oprească la timp, nici măcar cu frâna de serviciu, denumită popular ”bun simț”.

Realitatea românească versus realitatea lui Cîțu și cum să-i ardem și pe elvețieni.

Florin Cîțu: ”Banca Mondială confirmă spusele mele – În premieră, România a depășit Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Vom depăși și Polonia!” Adică, interimarul Cîțu citează Banca Mondială, care îl citează pe el,… care pe care.

Cîțu i-a luat la țintă. Pe cine mai depășim noi, azi? Ia să îi depășim noi pe unguri, că tot ne-au primit bolnavii de covid, să ne ajute. Da, da… ne-au ajutat ungurii, că de-aia au și rămas în urmă și nu au avut timp de PIB. Erau ocupați să ajute România, o țară chinuită de niște jigodii, cărora nu le-a păsat și care nu au făcut nimic între valul 3 și valul 4, asta în cazul în care congresul nu se pune la realizări. Așa le trebuie ungurilor! Și oricum i-am umilit, pentru cu UDMR e cooptat la guvernare pentru procente, nu pentru că sunt ei buni.

Urmează să depășim Polonia! Cu ăștia ce mai avem? În prezent… nimic, dar au rămas câteva polițe din trecut, vezi celebrul caz ”Sobieski și românii”, instrumentat în proză de numitul Costache Negruzzi. A venit momentul să le arătăm noi, să-i ardem glorios la PIB, în contul prejudiciului produs la Cetatea Neamțului. (n.r. – am zis Neamțului, nu Sasului, ca să nu avem vorbe).

Pe cine o să mai depășim? Eu aș propune să îi ignorăm pe italieni, francezi, nemți, pentru că ăștia sunt deja depășiți de situație și să ne concentrăm pe elvețieni. Focus, Cîțule! Ești atent? Ca să îi depășești pe elvețieni la PIB, să-i faci de rușinea lumii, trebuie să te axezi pe ce au ei mai de preț, respectiv pe sistemul bancar. Arde-i la cont pe fraieri!

Și, Doamne!, dacă nici aici nu suntem pregătiți, atunci unde? Să ne adunăm din Europa toți spărgătorii de bancomante și făcătorii de clone de carduri și să îi băgăm cu forța în Elveția. În maxim două ore le facem praf sistemul bancar, apoi e floare la ureche să postăm pe pagina de facebook a PNL că am depășit și Elveția, inclusiv la producția de ciocolată, noi fiind specialiști în a ne face de cacao.

În rest, tot din postările PNL, aflăm că ”trecem iarna cu bine”. Bine că mai avem câțiva copaci netăiați din fostele păduri ale României, pe care îi vom pune pe foc. Am auzit că poliția nu te deranjează dacă tai ilegal, putând să juri că faci export în Austria, în caz că te întreabă cineva.

Trecem iarna cu bine și pentru că nu mai punem benzină și motorină în mașini, la prețurile astea, ci doar puțin gaz pe foc, cât să nu intrăm în șoc hipotermic.

Desigur, Florin Cîțu are o relație specială cu tizul Florin Busuioc (aka Busu), de la care a aflat că vom avea o iarnă blândă, cu temperaturi suportabile, nu chiar ca cele de la Piramidele din Egipt, dar nici cu mult mai jos, o iarnă faraonică, ce să mai…

În rest, la incidența cazurilor Covid și la mortalitate i-am depășit pe toți, grație acelorași genii care conduc România, nu doar de azi, ci de 32 de ani. Publicați și asta pe pagina voastră de facebook, că tot despre primul loc e vorba și e păcat să nu ne mândrim.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău