fbpx

images (2).jpg

Hai că mi-a ieșit și-n dimineața asta, îmi spun în gând... Mă pricep al naibii de bine să-i enervez pe toți ai mei și de la o vreme, nu prea ratez nicio ocazie. Iar revenirea la școală după vacanța de iarnă, zi care ar fi trebuit să fie măcar interesantă dacă nu...cea mai așteptată, s-a transformat într-una de spectacol autentic, la mine în casă.

Ne hrănim, ne gătim, ne parfumăm (că doar nu mai e școala ce era odată...când trebuie să te duci cu matricola, nu cu parfumul după tine)... și dăm să ieșim pe ușă. Urmează - instructajul, învățat deja pe de rost de ai mei care mă completează după fiecare indicație cu ...''da, da, bla, bla, bla-uri''și...ceva în plus. Doar când ridic tonul aud ''Bine, mami!''( și evident că-l ridic cât de des e nevoie) 

Nu mă mă las furată de panică, dar nici indolentă nu vreau să fiu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

''Motivată'' de numărul mare de îmbolnăviri de gripă, de cel al virozelor, dar și de neputința părinților (fără să comentăm motivele) de-a-și ține copiii bolnavi acasă sau a profesorilor de-a-i opri la întrarea în sălile de curs, le spun alor mei. ''V-amcumpărat măști de protecție și o să vă rog să le purtați la școală!'' Pentru o clipă am sperat că...''ordinul nu se discută, se execută!'' Dar nu mi-a ieșit. După ce s-au privit reciproc și au pufnit în râs, ca și când și-ar fi spus prin semne...''Hai, că mama a luat-o razna'', au început comentariile...

Citește și Rujeola se extinde în Prahova! Avertismentul medicilor

100.000 de elevi din Prahova, expuși îmbolnăvirilor virale, în colectivitate 

''Dar, mami..."E clar, dacă au început cu ''dar, mami'', piticii cred că e loc de negociere. Fiică'mea: ''Mami, o să râdă toți de mine!'', Frate'su: "Daaa, așa e...". Să mint că nu o să fie așa?! Nu puteam. Acum, copiii au dreptatea lor, sigur că, atunci când vor intra în sălile de clasă, ca niște extratereștri nereușiți, vor fi țințele miștourilor (că doar știm cu toții cum sunt copiii). Mi-i și imaginez cu lacrimile șiroindu-le pe fețe, pe sub măștile care ar trebui să-i protejeze de viruși.

Citește și Primul prahovean răpus de gripă! Care sunt principalele simptome

Ne protejăm sau ''Mie nu mi se întâmplă, iar de ceilalți mă doare-n cot?!''  

Și încerc să le explic...cum e cu virușii, cum se împrăștie ei și îmbolnăvesc 6 oameni în preajmă, dacă unul bolnav strănută, le reamintesc cât de important e să se spele pe mâini în fiecare pauză dar și să nu mai ducă mâinile la gură și nu în ultimul rând, le reamintesc episoadele - febră, injecții în fund, branulele ținute cîte o săptămână și șosete umede, doar, doar...îmi iese asta cu măștile. Și când am crezut c-am izbăvit, aud: ''-Eu nu port mască", ''-Nici eu'', la completare...Bun, schimbăm strategia.

Citește și A început școala! Zeci de mii de elevi și preșcolari din Prahova, expuși virusurilor gripale!

Măștile de protecție, frica de penibil !

Dar dacă rog eu doamnele învățătoare să-i pondereze pe colegii care râd de voi?! Hai, că le-am captat atenția. Așa am reușit. Pot doar să sper că se va și întâmpla, pot doar să sper că ai mei copii vor înțelege cât de important este să învețe să aibă grijă de ei, și mai pot să sper că, dincolo de motiv de mișto-uri, vor deveni, în timp, modele de urmat pentru cei care ajung la școală bolnavi și-i îmbolnăvesc pe toți ceilalți.  

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg