Cum arată cel mai mare buncăr din Ploiești construit de comuniști de frica unui război nuclear – VIDEO

În zona fostei fabrici 1 Mai se află cel mai mare adăpost subteran din Ploiești. Acesta a fost construit înainte de revoluția din 1989 de regimul comunist, într-o perioadă în care autoritățile se temeau de un război nuclear.

Jurnalistul Claudius Dociu a filmat în premieră interiorul adăpostului subteran, care se întinde pe o suprafață considerabilă, la o adâncime de peste 15 metri.

”Am avut această oportunitate și am profitat de ea. Este impresionant să vezi aceste spații și dotări, inclusiv butelii de oxigen care ar fi asigurat în caz de necesitate ventilația necesară în buncăr”, a declarat pentru observatorulph.ro jurnalistul ploieștean.

Adăpostul nu figurează pe lista celor monitorizate de ISU Prahova sau de autoritățile locale și cel mai probabil a aparținut Armatei, însă din imagini se observă că acesta nu a mai fost întreținut de multă vreme.

Chiar dacă a fost abandonat, în buncăr se regăsesc diverse instalații și utilaje, echipamente de comunicații, dar și măști de protecție folosite înainte de 89 la instruirea populației în eventualitatea unui atac chimic/radioactiv.

VIDEO: Cum arată cel mai mare buncăr din Ploiești, care este secret chiar și pentru autorități (sursa: ploiestii.ro)

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

3 COMENTARII

  1. SC Upetrom SA nu poate fi mai vechi de 1992, aşa că poate faceţi nişte corecţii, iar pe tuburile alea scrie „oxigen tehnic” care se foloseşte la sudura oxiacelilenică

  2. Asa e. LA Upetrom era cate un director la fiecare sectie speciala. Pe vremea aia o multime de ploiesteni lucrau acolo. Pe vremea aia se muncea. Upetrom avea contracte internationale.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău