parc-auto-iaht.jpg

Eliminarea timbrului de mediu, programul Rabla, dar și o modalitate mult mai facilă de aducere a autoturismelor de peste hotare a făcut ca străzile Ploieștiului să fie, cel puțin la orele de vârf, pline de mașini. Un singur ploieștean are, de exemplu, 64 de autoturisme, iar pe locul al doilea este un alt cetățean cu 32 de autoturisme. La Finanțe sunt înregistrate însă și două iahturi și două ambarcațiuni, cu o capacitate de 7 - 13 locuri, dar și 51 de bărci cu motor. 

La această oră, estimativ, 74.780 de autoturisme sunt înregistrate la Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești. Conform unor statistici, un număr mare de ploieșteni dețin nu doar unul sau două autoturisme, ci unii chiar peste 10. Recordul este deținut de un ploieștean care figurează cu 64 de autoturisme, iar pe locul doi se situează un alt cetățean al orașului care are 32 de autoturisme. Pe locul al treilea, în același top, figurează un ploieștean cu 23 de autoturisme, urmat de un altul cu 19 mașini.În fine, pe locul V este un ploieștean cu 15 mașini, pe locul VI este un proprietar care are 14 autoturisme, iar alți doi ploieșteni au, fiecare, câte 13 mașini. 45.695 de ploieșteni au câte un autoturism, iar 9.608 de persoane figurează cu două autoturisme în proprietate. Alți 1967 de ploieșteni au câte trei mașini, iar 495 câte patru autoturisme. 144 de ploieșteni au câte cinci mașini, 55 de ploieșteni au câte șase mașini, 32 de ploieșteni au câte șapte autoturisme, iar 12 dintre ei au câte opt autoturisme. În fine, 13 ploieșteni au câte nouă autoturisme. 

Ploieștiul însă nu stă rău nici ambarcațiuni de agrement. Ploieștenii chiar dacă sunt la o distanță de 300 de kilometri până la mare au investit ți în ambarcațiuni. De exemplu, doi dintre ei și-au înregistrat la finanțe cele două iahturi, iar alți doi ploieșteni au în proprietate două ambarcațiuni cu 7 - 13 locuri, șase au ambarcațiuni cu șase locuri, 21 de ploieșteni au ambarcațiuni fără cabine de locuit, 14 au ambarcațiuni deschise fără punte, iar 51 de ploieșteni au declarat la finanțe că dețin bărci cu motor.