Singurul cabinet stomatologic deschis din Prahova care tratează doar urgențele e la Boldescu

0

Pe perioada suspendării temporare a activității cabinetelor de medicină dentară, conform Ordonanței Militare, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, Spitalul Județean Ploiești a anunțat că urgențele stomatologice vor fi tratate numai la Secția exterioară Boldescu.

Cabinetul stomatologic de la Spitalul Județean Ploiești, singurul care asigură asistență medicală gratuită în regim de urgență,  își va desfășura activitatea la secția exterioară Boldescu.

„Cabinetul stomatologic de la Unitatea de Primiri Urgențe a fost mutat la Secția exterioară Boldescu. Aici va fi asigurată permanent asistență stomatologică în caz de urgențe, existând câte un medic stomatologic pe fiecare tură”, a precizat managerul Spitalului Județean Ploiești.

Măsura de mutare a cabinetului stomatologic a fost luată sâmbătă noapte, iar cabinetul de la UPU a fost transformat în izolator.

Reamintim faptul că, începând cu data de 22 martie, conform unei ordonanțe militare, a fost suspendată temporar activitatea cabinetelor stomatologice, excepție făcând intervențiile stomatologice de urgență.

Atenție, însă! La cabinetul stomatologic de la Secția exterioară a Spitalului Județean Ploiești se asigură asistență numai pentru cazurile catalogate drept urgențe.

Tipuri de urgență, potrivit Colegiului Medicilor Stomatologi din România

Potrivit Colegiului Medicilor Stomatologi din România se consideră urgență stomatologică „situația în care pacientul are nevoie de îngrijiri medicale imediate pentru controlul durerii, infecției sau sângerării, potrivit dispozițiilor art. 12 alin. (3) din Codul deontologic adoptat prin Decizia Adunării generale naționale prin Decizia nr. 15/2010. American Dental Association (ADA) precizează că urgențele stomatologice pot pune în pericol viața și necesită tratament imediat pentru a opri sângerarea și pentru a atenua durerea sau infecția”.

Urgențele stomatologice (medico-dentare) sunt următoarele:

1. hemoragia postextracțională;
2. durerea datorată pulpitei acute;
3. durerea datorată parodontitei apicale acute;
4. pericoronarita dinților incluși;
5. alveolita postextracțională;
6. celulitele / abcesele periosoase;
7. fracturile de maxilar/mandibulă (imobilizare de urgență);
8. luxația articulației temporo-mandibulare;
9. traumatisme dento-alveolare (luxații, avulsii, fracturi dentare cu interesarea camerei pulpare);
10. gingvostomatita ulceronecrotică.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău