Alertă ANM. Două coduri galbene și unul portocaliu, de vânt puternic și de ninsori, în Prahova

0
atentionare-ninsori_f39a2.jpg

atentionare-ninsori_f39a2.jpg

Meteorologii au emis, sâmbătă, două coduri galbene și unul portocaliu, de fenomene periculoase, valabile în mai multe zone din țară, inclusiv în Prahova.

Primul cod galben de vânt va fi valabil duminică, de la ora 06:00 până la ora 18:00. În acest interval se vor înregistra intensificări ale vântului, în zona de munte.

Astfel, spun meteorologii, „în intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit”.

Cel de-al doilea cod galben va intra în vigoare duminică de la ora 18:00 și va fi valabil până luni, 24 februarie, ora 18:00.

Potrivit ANM, din seara zilei de duminică, 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării. „La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h”.

Meteorologii au anunțat că vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale, unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Codul portocaliu, valabil și în zona de munte din Prahova, va intra în vigoare duminică, 23 februarie, ora 20:00, și va fi valabil până luni, 24 februarie, ora 18:00.

În zona de munte, se vor înregistra intensificări susținute ale vântului, temporar viscol, iar vizibilitatea va fi redusă

Potrivit ANM, „în intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău