Platformă de depozitare a gunoiului de grajd, la Drăgănești cu fonduri de la Banca Mondială

0
primaria_draganesti_06c2f.jpg

primaria_draganesti_06c2f.jpg

Un proiect important pentru comunitatea locală, dar și pentru întregul județ, menit să aducă un strop de îmbunătățire a calității mediului și vieții, finanțat de Banca Mondială, urmează să fie realizat în comuna Drăgănești.

În acest sens a fost semnat contractul de finanțare încheiat cu Ministerul Apelor și Pădurilor și Unitatea Administrativ-Teritorială Drăgănesti, pentru implementarea comună a sub-proiectului
„Construire platformă de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd în comuna Drăgănești, județul Prahova”. Acesta face parte din proiectului privind „Controlul integrat al poluării cu nutrienți-finanțare adițională”.

Contractul a fost semnat în data de 18.10.2019. Valoarea estimată a sub-proiectului este de 1.929.360,00 RON, din care valoarea estimată a Autorității Finanțatoare este de 1.832.636,00 RON, iar valoarea estimată a contribuției beneficiarului (UAT Drăgănești) este de 96724 RON.

Comuna Drăgănești este nominalizată în lista zonelor vulnerabile la poluarea cu nitrați, de aceea prezenta investiție este necesară și oportuna.

Începând din 2016, România a primit de la Banca Mondială un nou împrumut (Finanţarea Adiţională) astfel încât Proiectul să continue implementarea măsurilor necesare pentru îndeplinirea cerinţelor Directivei Nitraţi a UE, având în vedere provocările continue la nivel national referitoare la poluarea cu nutrienţi, cu care se confruntă România, şi pe baza experienţei de success înregistrate de Proiectul original. Finanţarea Adiţională (FA) a intrat în vigoare în aprilie 2017. Data închiderii Finanțării Adiționale a Proiectului este 31 Martie 2022, potrivit www.inpcp.ro

La Drăgănești, perioada de implementare a proiectului este 18.10.2019 – 31.03.2022, iar monitorizarea se va face pe o perioadă de zece ani de la data predării bunurilor achiziționate.

Sursa foto: http://www.inpcp.ro/page/12/ și Primăria Drăgănești

primaria_draganesti_06c2f.jpg

draganesti_55c50.JPG

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău