petrolul peluza
Petrolul Ploiești, echipa cu o istorie de peste 90 de ani în fotbalul românesc a ajuns astăzi ,din motive obiective, să joace în liga județeană, chiar dacă în perioada de maximă glorie a învins echipa Liverpool.

 

Cu toate că a fost extrem de bruscă decăderea, asta pare că i-a întărit pe fanii ploieșteni și își susțin echipa mai mult ca niciodată. Imediat după construirea stadionului, atunci când meciurile se disputau cu casa închisă, se auzeau prin tribună voci care criticau noii suporteri, pe motiv că în liga B nu erau în număr atât de mare. Acum, într-o ligă județeană, mii de suporteri sunt alături de echipa favorită printr-o mobilizare pe care rar o întâlnești.

petrolul tufeni

 

Mobilizarea ultrașilor unește orașul

Totul a plecat de la grupul de ultrași care a dorit ca marca Petrolul să fie concesionată și dată suporterilor, lucru care nu a fost posibil. Mai departe a urmat începerea campionatului, deplasarea de la Păulești cu 2 500 de suporteri, iar mai târziu evenimentele organizate de ultrași. Câteva sute de suporteri s-au strâns înainte de meciul de sâmbătă la un local din vecinătatea stadionului, împreună cu legendarul prahovean Mircea Dridea si jucatorii echipei, după care au plecat spre stadion.

Am vrut să simt ceea ce simt ultrașii așa că am mers să-mi iau bilet. Nu mă așteptam ca aici să găsesc câteva mii de oameni la coadă pentru un meci de liga a 4a. Este ceva extraordinar și nu cred că în altă parte în țară s-a mai întâmplat așa ceva. Oamenii pur și simplu s-au călcat în picioare ca să fie martorii evenimentului.Un show demn de Champions League

De când am intrat în stadion, nici o clipă nu am avut impresia că nu mai are loc un meci de divizia A. Oamenii erau de două ori mai mulți decât în ultimele meciuri de dinainte de retrogradare.

petrolul tufeni7petrolul tufeni5

Suporterii Petrolului nu s-au oprit din cântat nici un minut. Cei de la grupul Knot au afișat la începutul meciului un banner cu un mesaj extrem de emotionant Copil sau adult resimt acel fior. Petrolul Caruselul din care nu cobor. Pe parcursul întregului meci au fost afișate mesaje de încurajare și a avut loc un impresionant show de fumigene și torțe. Senzația este una unică. 6 100 de oameni prezenți care cântau la unison pentru prietenii sau vecinii multora dintre ei, din teren. De data asta Petrolul chiar e al nostru. Jucătorii sunt prahoveni și au cel mai frumos public din țară, indiferent de liga în care joacă.Străzile galben-albastre

Peste tot în oraș sâmbătă seara au predominat culorile galben și albastru. Oriunde te uitai erau mașini cu fulare legate, oameni cu steaguri, tricouri sau peruci. Ploieștiul a devenit încă o dată orașul Republică. Ploieștenii au dovedit din nou că cea mai importanta este tradiția și că nimeni nu va putea lua Ploieștiului Petrolul, indiferent cât de jos în campionat l-ar clasa.

petrolul-tufeni6petrolul-tufeni8

După două ore petrecute pe Ilie Oană mi-am dat seama de un lucru. La Petrolul nimic nu s-a schimbat. Oamenii sunt aceeași, tradiția merge mai departe, chiar dacă echipele cu care joacă nu se numesc FC, ci AS și nu sunt sprijinite de mari sponsori, ci de amorul artei. 

Un cititor ne-a trimis imagini cu atmosfera din peluză