Măsuri anti-Covid pe Arena Națională la partidele UEFA EURO 2020. Au acces persoanele vaccinate sau cu test negativ

0

La meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București au acces numai persoanele vaccinate sau care prezintă un test negativ. Pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România pentru a participa la evenimentele sportive în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic se aplică măsura  carantinării.

FRF a anunțat condițiile în care se va permite participarea spectatorilor la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București.

Astfel pot asista din tribune următoarele categorii de persoane:

  1. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  2. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;
  3. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
  4. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Deținătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Națională din București care se încadrează în categoriile de mai sus trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19. În acest sens, ei vor parcurge următorii pași pentru a putea intra pe stadion:

Pentru persoanele deținătoare de bilete care se încadrează în categoriile A, B sau C:

Deținătorul de bilete se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din București cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză.

Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii – 5 lei.

Personalul medical verifică documentele și semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locație că solicitantul este în regulă.

Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brățară de acces la încheietura mâinii. Atenție: odată scoasă de la mână, brățara se autodistruge și nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!

Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului și a brățării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui și actul de identitate cu care și-a rezervat biletul.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, miercuri, prelungirea stării de de alertă pe teritoriul României, documentul respectiv incluzând și măsuri în cazul participării la evenimentul sportiv găzduit de România în cadrul optimilor Turneului Final al campionatului European de Fotbal EURO 2020.

Astfel, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic, se aplică măsura carantinării.

Mai multe detalii pe site-ul FRF.

Foto: FRF

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău