statie-epurare.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat imagini revoltătoare cu apele poluate ale pârâului Dâmbu, comisarii de mediu și cei ai Apelor Române au amendat RASP Ploiești, administratorul stației de epurare a Municipiului. 

Acum două săptămâni, observatorulph.ro a publicat articolul Pârâul Dâmbu face spume de poluare, nu de nervi (video), imaginile fiind transmise de cititorii noștri care locuiesc în zona Corlătești (vido la finalul articolului).

La solicitarea redacției noastre, comisarii Gărzii de Mediu și inspectorii Apelor Române au efectuat un control în urma căruia au stabilit că poluatorul este chiar Primăria Ploiești, prin RASP, care administrează stația de epurare a orașului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Într-un document pe care îl publicăm integral la finalul textului, Garda de Mediu Prahova susține că în Dâmbu ajung ape poluate din stația de epurare, care este depășită din punct de vedere tehnic.

În urma depășirilor frecvente la materii în suspensie (n.r. fecale), detergenți și alte substanțe periculoase, Apele Române au amendat RASP Ploeiști.

FOTO Document Apele murdare trecute prin stația de epurare poluează Dâmbu

Scanned-image_26-05-2016-190837-page-001.jpg

VIDEO


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Luni, 24 Septembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Porsche renunță la motoarele diesel

Producătorul auto german Porsche a anunțat duminică cum că îți va concentra atenția pe piața autoturismelor hibride și electrice și că nu va mai fabrica mașini propulsate diesel. Anunțul a venit...

Auto-moto
  • Luni, 24 Septembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Porsche renunță la motoarele diesel

Producătorul auto german Porsche a anunțat duminică cum că îți va concentra atenția pe piața autoturismelor hibride și electrice și că nu va mai fabrica mașini propulsate diesel. Anunțul a venit...