barbat pe strada

Pacientul care a stat cu viermi în picioare în curtea spitalului din Boldești, s-a mutat acum în fața spitalului Buna Vestire.

 

Mihail Pavel, de 69 a de ani, a fost pacient al Unității de Asistență Medico-Sociale Boldești Scăeni a stat mai multe zile pe holul spitalului din Boldești și în curtea instituției, până a fost luat mai mult cu forța și a fost dus la secția de dermatologie a spitalului Buna Vestire. Aici medicii l-au scăpat de viermii pe care îi avea la picioare și care îi puneau serios viața în pericol. După câteva zile omul a fost externat, moment în care și-a mutat reședința în fața unității medicale.

De atunci, o aproape zilnic, cadre medicale, reprezentanți ai ASSC și ai poliției locale trec pe la dânsul și îl roagă să accepte ajutor de orice natură, dar acesta refuză categoric, pe motiv că este un haiduc și că protestează, pentru ceva ce doar el știe. Această situație durează de două săptămâni, timp în care starea lui de sănătate se degradează de la o zi la alta. Se pare că principala lui dorință este de a se îmbolnăvi și mai tare, astfel încât să fie din nou internat.

Culmea este că cetățeanul are o pensie de peste 1 200 de lei dar refuză categoric să se interneze într-un azil. Autoritățile au cerut și o expertiză psihiatrică în perioada în care a fost internat la dermatologie, dar se pare că în afară de o ușoară tulburare de personalitate, nu are alte afecțiuni psihice care să explice starea în care se află.

 

Citește și: Fost pacient, mâncat de viermi, în curtea spitalului - FOTO, VIDEO

Un cititor ne-a trimis pe adresa redacției o poză recentă cu fostul pacient, însoțită de mesajul: De vreo 2 săptămâni,de câte ori am trecut prin dreptul fostei maternități,am văzut o persoana în cărucior cu rotile,în pijama și cu o valiză lângă el. La început am crezut ca este vreun pacient și n-am dat importanță,dar,trecând în fiecare zi ,l-am găsit în același loc. Am intrat în vorbă cu el (nefiind prea comunicativ)am aflat ca a fost internat în spital pt o perioadă,și acum a fost externat, si neavând casă,stă de vreo 2 săptămâni între copacii din fața spitalului. V-am scris în speranța ca îl puteți ajuta ,mediatizandu-i cazul. Are picioarele foarte umflate,asta fiind și motivul pt. care a fost internat inițial în spital.